מי אמר שהדחקה זה דבר רע?
אני אישה מדחיקה, כזו שמנסה לשכוח, זו שמנסה לא 'להציץ' רגע למציאות כשהיא עולה על גדותיה…זו הדרך היחידה שלי להגן על השפיות.
המאורעות של הימים האחרונים ושל שבת בלילה הפחידו אותי כל כך, שמעתי עליהם בתקשורת שממנה אני כל כך מתרחקת, דיברו עליהם ברשתות ללא הרף ולכן לא הצלחתי להמנע מהידיעה.
אני בורחת מהמציאות מקצועית כבר מגיל מאוד צעיר.
כשבגן לא אהבתי את הסיפור של הגננת כבר סיפרתי לעצמי סיפור אחר (שבעיני היה נפלא הרבה יותר)
כשנסענו לטיול שנתי בנסיעות ארוכות כל הדרך דמיינתי לעצמי מציאות מלאה בצבע ותוכן…
כשלא היה לי טוב (לצערי היו לי ימים כאלה) דמיינתי לעצמי את החיים אחרת לגמרי, וכך גם צלחתי אותם.
לדִּמְיוֹן יש הרבה מאוד כוח – הוא עוזר בהתגברות על פחדים, מסייע בשיכחה של דברים שקשה מאוד לשכוח, דִּמְיוֹן מסיר מאיתנו רגע מתח ומעביר אותנו לעולם מקביל… הוא עוזר לנו, רגשית, להתמודד עם מציאות שמאוד קשה להתמודד איתה.
אני יודעת שבכל הספרים אומרים שהַדְחָקָה היא דבר נורא, שחייבים בכל מחיר לעבור סשן טיפולי בכדי לשחרר אותה – אבל במציאות הישראלית ההַדְחָקָה שלי (ושל עוד הרבה אנשים אחרים) מוכיחה שהיא תרופת קסם עם חומר פעיל ומצילה אותנו מהמציאות.
שמרו על עצמכם, על הנפש והורידו מעט עומס מהראש – לפעמים הַדְחָקָה ושימוש בדִּמְיוֹן זה לא נורא, זה אפילו מציל את נפש בימים רעים.
איך אתם עם הדחקה? האם אתם מסוגלים לדמיין ולברוח ממציאות קשה?

קניידלך (או קניידעלך) – מתכון קל ומנצח
דודתי בתיה ביקשה ממני לפני כמה שנים להכין קניידעלך לערב החג… מעולם לא הכנתי קניידעלך קודם ורק אחרי שניסיתי הבנתי כמה זה קל 🙂
מתכון פשוט וטעים (דני אישר) בלי להסתבך – הרי הוא לפניכם לחג הפסח.
להכנת הקניידלך
בקערה מערבבים:
כוס וחצי מים רותחים (מסוננים/מינרליים עדיף), כפית אבקת מרק עוף (אפשר לוותר אבל מעניק טעם טוב), כף שמן, כפית מחוקה מלח וכוס ושליש קמח מצה.
מערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת בצק רך וחמים. מניחים בצד לרבע שעה לצינון.
מוסיפים 2 ביצים גדולות טרופות ובאמצעות כף מערבבים את הביצים לתוך הבצק.
מניילנים ומניחים במקרר לשעה מינימום.
מחממים סיר מים עד לרתיחה עדינה.
בידיים רטובות מגלגלים קניידעלך לגודל המועדף עליכם ומניחים במים הרותחים. מבשלים עד שהקניידלך צפים (לוקח מספר דקות), מוציאים ומגישים.
ניתן לאחסן עד יומיים במקרר בכלי סגור, לחמם עם המרק בהגשה או במיקרו כדקה
והנה, סידרתי לכם מתכון קל של בלבוסטע אמיתית. מתכון שיתן לכם שקט ותוכלו לעמול פחות ולנוח יותר 🙂
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.