לפני כמה שנים כתבתי לראשונה על גמילה מהורוסקופים ובכל זאת, ככה מידי פעם מתחת לשמיכה, אני עוד קוראת פה ושם הורוסקופים לשם חיזוק ולשם שעשוע.
אני לא מזלזלת בקוראיי הורוסקופים ולא במאמינים בכוכבים – אני גם לא בטוחה שאני לא מאמינה בהם, אולי עדיין רוצה להאמין…
לפעמים בימי שישי נוחתת עלי המוזה – אני פותחת את עיתוני סופהשבוע בקפה ומתחילה לקרוא… אולי אני עוד מקווה שיכתב שם משהו כל כך נפלא ש'יעשה לי את היום'… בינתיים נזכרתי בטור המשעשע הזה שנכתב אי שם בימי הקורונה… והנה הוא לפניכם לבוקר חורפי וקר עם תקווה ליום מחוייך המלא בבשורות טובות.
דבר הבלבוסטע על גמילה מהורוסקופים
אחרי מחשבה רבה, התנסויות כושלות ואי-עמידה בציפיות אני מצהירה בזאת שאני מפסיקה באופן רישמי לקרוא הורוסקופים.
שנים על גבי שנים הייתי קוראת אדוקה של "סיפורי הסבתא" בעיתונים ובמגזינים השונים – בהורוסקופ אחד היה כתוב שזה השבוע המשמעותי בחיי הקריירה שלי, בשני שאני הולכת לפגוש את אהבת חיי (תודה, כבר פגשתי – מה אתם רוצים ממני?) ובשלישי בכלל אמרו לי שאני הולכת להיות חולה ועלי להתכונן לבאות (מפחיד לאללה!).
כאישה רצינית לקחתי מאוד ברצינות הורוסקופים – הרי הם שיודעים מה יעלה בגורלי ביום, בשבוע ובשנה הקרובה.
לאחר כמה "חבטות" קשות, שברונות לב מעיקים והתמודדות עם כשלונותיהם של האסטרולוגים המהוללים החלטתי באופן חד משמעי להגמל.
תקופת הגמילה הייתה קשה במיוחד, לא לפתוח עמודים אחרונים ב"לאישה" (האמינו לי, זה קשה!), "ידיעות אחרונות" או בכל מגזין נשים אחר.
אין מה לדבר… הגמילה היא עסק כואב במיוחד, אבל נראה לי שאני "נקייה" כבר תקופה מספקת.
כמה קשה היא הגמילה מהרגלים "סתמיים" בחיינו? קשה מאוד.
יש לנו הרבה כאלה – כל מיני "קטנים" כאלה שאנחנו עושים רק מכורח ההרגל ולא משום סיבה אחרת – ההרגלים הללו מעכבים אותנו, מפריעים לנו ובעיקר מטרידים אותנו.
גם לכם יש הרגלים שבחרתם להפטר מהם? איך נגמלים מהרגלים? והאם גם אתם נגמלתם כבר מהורוסקופים?

עוגת שיש קלילה לסתם יום של חול
הבוקר אני פותחת את היום עם עוגה נפלאה – עוגת שיש בייתית נפלאה ולא מתוסבכת. עוגה שכיף לפתוח איתה בוקר – היא לא מתוקה מידי, לא קשה מידי להכנה ומתאימה לבקרים חורפיים במיוחד.
מחממים תנור ל-180 מעלות (לא בטורבו, טורבו מייבש עוגות בחושות).
המתכון הוא לעוגת אינגליש אחת סטנדרטית.
להכנת עוגת השיש
טורפים היטב (ידנית או במיקסר) 100 גרם חמאה רכה, 2/3 כוס סוכר (או תחליף), 3 ביצים, שקיק סוכר וניל וכפית תמצית וניל עד לקבלת בלילה אחידה.
מוסיפים 150 גרם שמנת חמוצה ושליש כוס חלב. טורפים היטב.
מנפים כוס ועוד-2/3 (2/3 1 כוס) קמח תופח וטורפים עד לקבלת בלילה חלקה.
ניסיתי בעבר להכין את העוגה עם קמח ללא גלוטן לעוגות – יצא מעולה. צליאקים וסוכרתיים – זה עבורכם.
מפרידים את הבלילה לשתי קעריות – לקערית אחת מוסיפים כף קקאו איכותי – טורפים היטב לאיחוד.
במידה והתערובת כבדה מידי הוסיפו כף או שתיים חלב.
משמנים היטב תבנית אינגליש רגילה ומוזגים את הבלילה הלבנה.
מעליה מוזגים את הבלילה הכהה. באמצעות סכין מערבבים מעט כדי לייצר את אפקט השיש.
אופים את העוגה בתנור שחומם למראש ל-180 מעלות כ-35 דקות (תלוי בתנור שלכם) רק שימו לב לא לייבש אותה בתנור. היא מוכנה כשקיסם יוצא עם פירורים לחים.
שיהיה לכולנו יום נפלא, מלא בבשורות טובות ונטול הרגלים מעיקים.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך