לפני שנים בודדות למדתי על ה'כוח האחר' – הוא היה משהו שלא היה חלק מה'קוד הגנטי' שלי קודם, משהו שחשבתי שהוא נחות או מביע תבוסה – למדתי לבקש עזרה.
לפעמים נדמה לנו שכל הסיסמאות האלה שמפזרים בחצי-חינם ברשת חייבות להתממש – שאנחנו 'כל יכולים', ש'התשובות נמצאות בתוכנו', ש'הכל הוא עניין של כוח רצון'… מכירים את המשפטים האלה?
אבל… החיים מורכבים הרבה יותר ועם סיסמאות אי אפשר לחיות חיים שלמים, אנחנו חייבים להודות שלא בכל גזרה אנחנו טובים. לא תאמינו כמה זה משחרר.
יש לי הרבה יתרונות אבל גם חסרונות ולמדתי לחיות איתם – אני זקוקה לשוטר שיחכה לי בכניסה למרכז הספורט בכדי שיוודא שאני מתאמנת, שלפעמים קשה לי לעמוד בכל המשימות (כולל העבודה שלי) ושאפשר לשלוח מידי פעם בגדים למכבסה לגיהוץ או להזמין משלוח של אוכל בסוף יום עבודה כשאני נופלת מהרגליים.
ה'כוח האחר' הזה עזר לי להבין שלפעמים מעמסות החיים גדולות על הכתפיים שלי – שאני צריכה לפעמים להתייעץ עם אחרים על לבטים או מחשבות, שאני צריכה מידי פעם לפרוק, לשחרר ולפעמים אפילו להתנתק לכמה ימים.. רק בכדי לצבור כוחות.
ביום בו הבנתי שאני לא צריכה להיות מושלמת, נרגעתי – הבנתי שלבקש עזרה זו לא הודאה בתבוסה אלא להפך, זהו יום של ניצחון של הכוח האחר שלי.
יום של ניצחון על האגו, יום של ניצחון על הפחד שידעו שאני לא מושלמת – יום של שלווה.
עזרה לא צריכה להיות בכסף – היא יכולה להיות אוזן קשבת של חברה, עזרה מידי פעם ממישהו שיקר לנו- השיתוף עושה פלאים.
לא תאמינו מה יקרה כשתבקשו עזרה – פשוט יעזרו לכם. תוכלו להסיר מעמסה כבדה ולהשתחרר.
ואתם? אתם יודעים לבקש עזרה? איך אתם מרגישים כשאתם נעזרים? וממי אתם נוטים לבקש עזרה?

לביבות מעדניה – לביבות תפוחי אדמה
הבוקר הכנתי לביבות תפוחי אדמה מהממות, עבות ומטריפות כמו במעדניות הטובות ביותר. אני מגישה אותן עם שמנת חמוצה או יוגורט והחגיגה רבה.
מגררים קילו תפוחי אדמה על הפומפייה העבה ביותר (השתמשתי במגרדת העבה ביותר של מג'ימיקס, אפשר גם ידנית), מוסיפים בצל בינוני קצוץ או מגורר, חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק, חופן בזיליקום קצוץ דק דק, 4 שיני שום כתושות, 3 ביצים, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כוס קמח רגיל ושליש כוס פירורי לחם. מערבבים היטב ומטגנים.
לטגן או לאפות?
טיפ טיגון – טגנו על אש בינונית בעוצמתה הגבוהה ביותר, ככה הן תצאנה קריספיות מבחוץ ועשויות היטב מבפנים. אני לא מטגנת בשמן עמוק מידי – גובה כ-3 ס"מ, זה מספיק.
טיפ אפייה– אם אתם רוצים לאפות עשו זאת בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, והוסיפו לבלילה כרבע כוס שמן (שמן זית, מעולה). אפו כ- 40 דקות (תלוי בתנור שלכם).
אם התנור שלכם חלש הייתי ממליצה להפוך את הלביבות אחרי חצי שעת אפייה.
מחפשים לביבות בטטה? יש לי מתכון מעולה שמחכה לכם כאן.
שיהיה לכולנו יום טוב, מלא בתקווה ובבשורות טובות.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.