כשהייתי ילדה הייתי בטוחה שאבא שלי הוא לפחות סגן הרמכ"ל.
מילואים היו ביטוי יום-יומי אצלנו בבית, תמיד היה איזה צו (שהייתי בטוחה שהוא צב…), תמיד היו טלפונים מהיחידה, מהפלוגה, מהמג"ד… מידי פעם היה גם 'צו 8' ואז ראיתי את הקסם הגדול: איך אבא שלי הופך מאיש בטרנינג של חורף קר לאיש צבא שהולך ל'מלחמה' בכמה רגעים.
ממש כמו גיבור-על בחופשה שחוזר ברגע אחד לתפקידו ונראה כמו סופרמן, כל יכול.
אבא שלי היה רב סרן במילואים אבל אני הייתי בטוחה שהוא זה שמנהל את המלחמה… זו תמימות יפייפיה של ילדה שכבר לא תשוב לעולם… לפעמים אני מתגעגעת לתמימות הזו, היא מחלצת מכל כך הרבה מחשבות מפחידות והביטוי 'יהיה בסדר' מתחיל להשמע כמו משהו לבנות עליו.
כשאבא היה חוזר מילואים – אם זה היה אחרי 40 יום או אחרי שבוע הוא תמיד חזר עם מתנה עטופה במיוחד בשבילי. במשך שנים הייתי בטוחה שיש שם ב'מילואים' חנות צעצועים ענקית שכל האבות שחוזרים מהמלחמה עוברים דרכה ויוצאים עמוסי מתנות לילדיהם המחכים בבית… לקח שנים עד שהבנתי (שמעתי בטעות) שאמא שלי קנתה את המתנות … אבל זה לא שינה דבר בעיני, הוא תמיד היה ותמיד ישאר האבא האלוף שלי.
האבא האלוף שלי הוא זה שתמיד נתן לי להבין ש'הכל יהיה בסדר', תמיד אופטימי, תמיד מחפש מה לעשות… נשבר לי הלב שלשום כשהיינו אצלם, שמעתי אותו מתייסר שאינו יכול לעזור במאמץ המלחמתי…
אבא שלי בן 77 ולי נשבר לי הלב שהוא הבין ששוב אנחנו צריכים להלחם על הבית.
אבא לחם כקצין צעיר במלחמת ששת הימים, במלחמת יום כיפור, בשלום הגליל והשתחרר שניה אחרי מלחמת המפרץ (הייתי במסיבת הפרידה שלו בקריה). אבא שלי הוא חלק מהדור שהקריב, שלחם על הארץ הזו בימיה הקשים, הוא גם הדור שגידל אותנו בידיעה שאנחנו הרבה יותר מוגנים בזכות ההקרבה האדירה שלהם.. ועכשיו הוא שייך לדור שצופה מן הצד ומתפלל על הדור שלנו.
אני מאחלת לכל הילדים שהורים שבמילואים ישובו עם חיוך גדול הביתה ועם חיבוק ענק – בריאים ושלמים אחרי סיום המלחמה הזו.
הבוקר אני מכינה קרקרים נפלאים ללא גלוטן מקמח שקדים.

קרקרים נפלאים מקמח שקדים
קמח שקדים אינו זול (עשו השוואת מחירים ותמצאו שיש טווח רחב) אבל מאוד בריא ושווה להשקיע בו.
הקרקרים ממש קלים להכנה והם טעימים כל כך!
מחממים תנור ל-180 מעלות בטורבו.
בקערה מערבבים בכף גדולה כוס וחצי קמח שקדים, 3 כפות שומשום, 2 כפות קצח (או שומשום שחור או כף גדולה זרעי צ'יה), חצי כוס גרעיני חמניה, כף פשתן טחון (לא חובה אבל מאוד בריא) וכפית שטוחה מלח.
בקערית טורפים היטב ביצה ו-2 כפיות שמן זית, מוסיפים את תערובת הביצה לתערובת הקמח ומערבבים היטב באופן אחיד.
יהיו לכם גושים בקערה – ככה זה צריך להיות!
על נייר אפייה הניחו את הבצק ומעליו הניחו שכבת נייר אפייה נוספת. באמצעות מערוך ורדדו את הבצק בין 2 ניירות האפייה לעובי כ-1 ס"מ. הסירו את נייר האפייה העליון.
באמצעות סכין או קורצן סמנו את הצורות המועדפות עליכם (כשהקרקרים יהיו מוכנים הם יתפרקו מעצמם!).
אפו כרבע שעה עד להזהבה קלה של הקרקרים. הניחו בחוץ לצינון (הם מצטננים מהר – פחות מעשרים דקות), פרקו אותם והניחו בקופסא.
אני אוהבת להגיש קרקרים עם מטבלי גבינה, כחלק קרנצ'י בסלט או סתם כנשנוש מלוח ליד כוס תה.
טיפ לגיוון – ניתן להמיר את התוספות בזעתר (שימו לב להוסיף רק רבע כפית מלח) ויצאו לכם קרקרים מהמים.
שיהיה לכולנו יום מלא בבשורות טובות, בהפתעות ובטעם!
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.