כבר המון שנים אני דואגת לתחזק בעצמי את הבית – דברים קטנים כמו פתיחת סיפון לסתימה, החלפת אסלה בשירותים, ניקוי פילטרים (אחת לכמה חודשים) למזגנים ואפילו תיקונים קטנים או מציאת פתרונות פשוטים לדברים שנראים מאיימים.
אני עושה את זה כי אני לא אוהבת להכניס סתם אנשים הביתה – כשאני חייבת ונזקקת לאנשי מקצוע אני מזמינה אותם אבל מעדיפה לפתור כמה שיותר בעיות בכוחות עצמי, מבלי שמישהו זר יחדור לתוך הטריטוריה שלי.
דני ואני אוהבים לארח ולהכניס אנשים שיקרים לנו הביתה, אבל אני לא מרגישה בנוח כשמישהו זר מסתובב לי בבית, במקומות הכי אינטימיים, פותח וסוגר את הדלתות… אני ממזערת את הימים האלה בחיי.
אם תשאלו אותי זה המשך ישיר לאהבה שלי לשקט – אנשי מקצוע מכניסים הרבה רעש הביתה, מפרים את השלווה ואת הנינוחות שיצרתי כאן – זהו רעש שבו אני מרגישה חסרת אונים, לכן אני מחפשת פתרונות שמאפשרים לי לדאוג לתחזוקה טובה של הבית.
כמובן שלפני שעברנו לדירה עשינו שיפוצון קטנטן עם אנשי מקצוע (חשמלאי/צבאי וכו') אבל בשוטף אני לא זקוקה להם ואפילו אזרתי אומץ וביקשתי מאבא שלי ללמד אותי להשתמש במברגה (חכו איזה פוסט יביהה כאן כשהוא ילמד אותי להשתמש במקדחה…).
יש כמה דברים שקניתי הזקוקים לחיבור ואני לגמרי מתכוונת לעמוד בהצלחה מול המשימה הזו (תאחלו לי בהצלחה) כי בסופו של דבר זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה.
יש משהו מאוד מרגש ונעים בליטוש הבית שלנו – כשאנחנו מטפלים בו, דואגים לו, מטפחים אותו … זה עושה טוב לבית וגם לנפש שלנו.
תכלס (מבלי שדני ישמע) אני אוהבת את הבית שלי כל כך שאני מוכנה לשבת כאן ימים ארוכים ולא זקוקה לדבר – יש לי את הפינה שלי, את המטבח שאני אוהבת, את החלונות הגדולים שמאירים ומכניסים אור טבעי ונקי, את המיטה הכי נוחה בעולם (במלונות שהיינו בהם עד היום אין מיטה טובה כל כך), את הספרים שלי… כאן לכל דבר יש את המקום שלו.. אני מרגישה שזה המקום שאני רוצה להיות בו, תמיד.
ואתם? גם אתם מתחזקים את הבית שלכם בכוחות עצמכם? מה אתם עושים בבית וממה אתם נמנעים? ספרו לי, אשמח ללמוד מכם 🙂

קרקרים משגעים מכוסמת ירוקה
הבוקר אני פותחת את היום עם קרקרים משגעים מקמח כוסמת ירוקה – האמינו לי גם מי שלא חובב כוסמת יתאהב ואפילו לא יחשוד בקיומה במתכון … בריא, טעים ומהיר הכנה. שווה לנסות.
את הקרקרים אפשר לנשנש, להוסיף למרקים במקום 'שקדי מרק', להגיש לאורחים כמתאבן לארוחה עם ממרחים או גבינות, להוסיף לסלטים לקראנצ'יות (במקום קרוטונים) ועוד.
מחממים תנור ל-180 מעלות בטורבו.
שימו לב, חשוב כאן להשתמש בתכנית טורבו בכדי להגיע למצב ייבוש הקרקרים. קרקר לא מיובש הוא קרקר לא קריספי ולא טעים.
בקערה טורפים כוס קמח כוסמת ירוקה, כוס ורבע מים, 2 כפות שמן זית, כפית סומאק (אפשר לוותר, אבל מעניק טוויסט מיוחד), כף גרעיני חמניה, כף גרעיני דלעת, כף שומשום שחור/רגיל, כפית גדושה מלח.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ושופכים את הבלילה, עם לקקן משטחים לגובה אחיד ומכניסים לתנור.
אחרי כעשר דקות אפייה מוציאים מהתנור ומסמנים עם גלגלת או סכין את גודל הקרקרים הרצוי. מחזירים לתנר ל-20 דקות לפחות עד שהקרקרים קריספיים מאוד.
שימו לב – כל תנור חי חיים משלו, שימו לב לתנור שלכם והוציאו את הקרקרים רק כשהם קריספיים ומוכנים.
מצננים, מאחסנים בכלי אטום עד עשרה ימים.
שיהיה לכולנו יום טוב, מלא בשלווה ובבשורות טובות.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.