אני אוהבת לעבוד מהבית, למעשה אני אוהבת לעבוד מכל מקום שהוא לא משרד – בתי קפה, גינות ציבוריות, מרכזי ספורט ואפילו הרכבת הקלה עושים בשבילי את העבודה.
לפעמים כל כך לא נעים לי ואני מרגישה שאני צריכה לשלם שכר דירה (או לפחות ארנונה) ל'יער המאכל' הסמוך לבייתי שבגבעה הצרפתית. יער קטן באמצע שכונה עם מקומות ישיבה המפוזרים לרוחבה וריח משככר של צומח שמבריח אותי מהעיר הגדולה.
אני אוהבת לחיות בשכונה הזו, עדיין לא ביצעו בה את טבח 'פינוי הבינוי' שכל הזמן מאיימים שיתקיים – אני מושכת זמן ומקווה שזה לא יקרה לעולם, או לפחות לא בעשור הקרוב כי אני חולמת שהשכונה הנהדרת הזו תשמור על צלמה ודמותה. שהשבילים הנפלאים לאורכה ימשיכו ללוות אותי בצעידה הקצבית שעוזרת לי להמשיך לאכול קרואסונים צרפתיים ללא רגשות אשם תוך האזנה למוסיקה.
כשיורד גשם או כשלא מתחשק לי לצאת מחלוק 'מאה שערים' המשרד פעיל בסלון, במטבח (ברור, אני כותבת על אוכל) אבל כבר ויתרתי על פינת העבודה, אותה חלקתי עם דני, כי שם המילים פשוט לא זורמות יותר.
חוסר הרשמיות הזו של כתיבה במקומות לא פורמליים עושה לי טוב – אני לא מתגעגעת למשרד, לצלצולי טלפונים, למזכירות, לשולחנות מאורגנים ול'משמעת' הזו.
מאז תקופת הקורונה הבנתי כמה אנרגיה בזבזתי, כמה משאבים מיותרים הוצאתי, כמה התשתי את עצמי בנסיעות ברחבי הארץ (פעם יצאתי לפגישות פרונטליות כל הזמן) ועד כמה זה נוח לשתות את הקפה שלי ולעשות את אותם הדברים בדיוק מול המחשב והטלפון בפוזה הנוחה לי.
תכלס, לעבוד מהבית גם כעצמאית וגם כשכירה נראה לי דבר אידיאלי – פתאום אני לא מבינה בשביל מה נסעתי עד חיפה (140 קילומטרים) לפגישה בת חצי שעה שיכולה הייתה להתקיים בזום (אם לא בטלפון) – שרפתי שלוש שעות מחיי ברכב, חצי טנק דלק, 50 שקלים לחניון, 100 שקלים לקפה (אני מזמינה, שווה להפגש אית במסגרת עבודה), 2 כדורי אדוויל (כי התחיל לי כאב ראש מהפקק, החום וגם מהחפירות…).
תגידו לי אתם – איך אתם אוהבים לעבוד? יש לכם רעיונות ללוקיישנים משמחים במיוחד? ומה טוב בעבודה במשרד (אני באמת שואלת, זה מסקרן אותי)?

גבינה כחושה חורפית
הבוקר הכנתי גבינה מתובלת נהדרת, אפשר לאכול אותה כך סתם בכריךאו לשלבה במאפים מלוחים (כמו בורקס גבינה, רק להוסיף ביצה).
על מחבת עם 2 כפיות שמן זית הקפצתי ראש שלם של מנגולד פרוס לרצועות (ללא האידרות – הן גסות), הוספתי 3 בצלים ירוקים (הלבן והירוק), 3 שיני שום קצוצות ואידתי את המנגולד. לבסוף הוספתי כפית מלח ומעט פלפל לבן טחון.
ציננתי לטמפרטורת החדר וערבבתי לתוך התערובת 250 גרם גבינה יבשה 3% שומן (טוב טעם/טובורוג/כנען).
תקשיבו – זה מעדן. אני אוכלת את זה עם כפית…
שיהיה לכולנו שבוע טוב, מלא בבשורות טובות ובשמחה.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.