אתמול בבוקר הבנתי שהשתניתי ואני לא אותו אדם שהייתי לפני כמה שנים.
אני ישראלית שחיה את המציאות, פעילה וגם רגישה .. אבל משהו ברגישות הזו שהייתה לי פעם אבדה.
אני לא אדם חסר רגישות, לא אבדתי את הדמעה בזווית העין וגם לא את רגש החמלה .. אבל משהו אצלי נאטם בחלקים מסיימים בלב וגם בראש.
לא כל הלב יכול להיאטם, יש בו אזורים רגישים (דאגה להורים, לדני ולאנשים הקרובים אלינו) אבל יש בו יותר ויותר אזורים שרגישותם ירדה פלאים.
זה מנגנון הגנה שנכנס לפעולה, כזה שמוקם בתוך שניות בפקודה מהראש ומכסה חלקים נרחבים בלב, מניח עליהן שכבת הגנה כזו שמרגישה כמו 'כיפת ברזל' לנשמה.
כל כך הרבה דברים קורים לנו ברצף משוגע בשנים האחרונות – מגפת הקורונה, 'שומר חומות' ועכשיו זו המלחמה…
הנשמה והלב שלנו רק אנושיים והם לא מסוגלים להכיל כל כך הרבה מכאובים, פחדים וחרדות…
אני יודעת שאני כבר נשמעת כמו תקליט שבור אבל באמת… תתנתקו ממסך החדשות ידי פעם. קחו אוויר והגנו על הנפש שלכם.
אנחנו זקוקים לעורף חזק, לאזרחים מלאים באנרגיה שיוכלו לתמוך בבניה הגדולה שתהיה אחרי שהמלחמה הזו תגמר… מחכה לנו עבודה רבה.
תרחמו על עצמכם, על בני המשפחה שלכם, על השכנים שלכם, על קולגות לעבודה … הניחו שכבת מגן על הלב, על הנשמה.. צפו בפחות תכנים מטרידים, צפו רק בחדשות ממוקדות בכדי לדעת 'מה העניינים' ועשו משהו למען עצמכם ולמען היום שאחרי המלחמה.
טרטור עצמי, כניסה למתח נפשי בכל רגע נתון ומתח מתמשך אולי גורמים לכם להרגיש שותפים לכאב אבל לא מקדמים את החברה שלנו לשום מקום, אנשים כל כך מתוחים הופכים לאנשים בריאים פחות. הם הופכים למעמסה ולנטל על מערכות הבריאות שיש לה עכשיו עומס בלתי נגמר וגם עומס על בני המשפחה שגם הם מודאגים מיום המחר.
אני לא אכתוב על זה יותר, זו הפעם האחרונה, אבל אני באמת מודאגת כי אנחנו חייבים להיות חזקים.
קחו ספר טוב, סדרה, סרט, פאזל, חוברת צביעה, טפלו בעציצים, הביטו בתמונות מימים יפים, שמרו על צלם אנוש – להתלבש/ להתאפר, תתקשרו בוידאו דרך וואטסאפ לאנשים שאתם אוהבים, תתפללו לטוב ושלחו חבילה לחיילים או התנדבו במקומות שזקוקים לכם… אל תשבו מול המסך.
רחמים עצמיים לא עוזרים לאף אחד, רק פוגעים. שמרו על עצמכם.
ובנימה אופטימית זו אני מגישה לכם יופי של מתכון קל שניתן להגיש חם/פושר/קר למאפינס תירס בעשבי תיבול נהדר שמכינים בכמה רגעים.

מאפינס תירס ועשבי תיבול
מחממים תנור ל-180 מעלות לא בטורבו.
בקערה גדולה טורפים 250 מ"ל גבינה לבנה, 150 גרם יוגורט טבעי (3% לפחות), 3 ביצים, 2 כפות שמן זית, חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (אני בחרתי בעירית, שמיר ופטרוזיליה), כפית מלח ומעט פלפל שחור. מוסיפים כוס וחצי קמח תופח וכ- 400 גרם גרגירי תירס מסוננים מקופסת שימורים.
טיפ – אם אתם 'מכורים' לגבינה צהובה הוסיפו חצי כוס גבינה מגוררת, אני מוותרת על הקלוריות אבל אם אתם אוהבים, לכו על זה.
מערבבים היטב לתערובת אחידה, מעבירים לתבנית מאפינס משומנת היטב בגובה 2/3 מהתבנית.
אופים כעשרים דקות (תלוי בתנור) עד להזהבה. מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
שיהיה לכולנו יום עם בשורות טובות ושבוע טוב,
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.