פגשתי מישהי לפני כמה ימים שאמרה לי 'איזה כיף שאת אוהבת ללמוד' – זו בהחלט הייתה מחמאה אבל מיד תקנתי אותה – אני לא אוהבת ללמוד, אני אוהבת לדעת.
חשבתי על זה שכשהתיישבתי בפעם הראשונה על הדשא של גילמן (הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב) גיליתי עד כמה אני, שחשבתי שיש לי ידע, לא יודעת מספיק.
התחלתי במירוץ לאיסוף ידע – רכשתי עשרות ספרים בכספי הדל, רצתי להרצאות מעבר לסילבוס, צפיתי באינספור סרטי דוקו על נושאים מרתקים מרחבי העולם – עברתי תקופה אינטנסיבית של איסוף והכרות עם עולם עשיר ורחב.
על בשרי למדתי ש 'ידע הוא כוח' לא רק בתחומים אקדמיים… אתמול כתבתי על כך שלמדתי להבריג נורה/ראש מקלחת/מסנן לברז, לתעדף מיליון אופרציות, להתמודד עם בירוקרטיה (למרות שזה מתיש אותי מאוד) וגם לקנות למדתי… כי צריך לדעת לקנות בכדי למקסם את ערך הקניה.
הרבה מאוד שנים שאני רודפת (ואמשיך לרדוף) אחרי ידע שישפר אותי, שיהפוך אותי לאדם מעניין יותר, לאדם טוב יותר וימלא את חיי בעניין בכדי שאוכל לקום בחדוה בבוקר.
לפעמים בשקט בשקט, בלי מהומות ורעשים מיותרים אפשר להתקדם- להבין, להשכיל, להרחיב את הידע.
גם בבישול אני עושה את זה כל הזמן, מנסה ללמוד מטובים ממני בכדי לשפר את הטעם, את התהליך וגם את הערך התזונתי (כזה מתאפשר). לאחרונה אני לומדת לצלם קצת סרטונים כי גם הבלוג שלי צריך להתקדם ולהשתכלל … להתאים את עצמו לתקופה.
היום בגיל 41.5 אני כבר לא במירוץ בו הייתי פעם.
אני לא צריכה להוכיח את דרך התקדמותי לאיש, ואני חושבת שזה גם מה שמאפשר לי לדעת הרבה יותר מבלי לפתח זיעה קרה לפני בוחן פתע מאיים… זה גם מאפשר לי להנות מהדרך.
ואתם? גם אתם ממשיכים ללמוד כל הזמן? מה מסקרן אתכם? אתם יוצאים לסיורים/סמינרים/הרצאות מעניינות? אשמח להמלצות.

שני ממרחי בריאות קלים ומפתיעים
את הבוקר אני פותחת עם שני ממרחים מתוקים וטעימים שאני מכינה באופן קבוע בלי כל מאמץ.
הכריך השמאלי הוא כריך ממרח חלבה בלי עבודה.
מורחים כף טחינה גולמית על פרוסת לחם, מוסיפים כפית סירופ מייפל וזורים כפית פצפוצי שוקולד – אתם לא מבינים כמה זה מהמם, ממש ממרח חלבה!
הכריך הימני – כריך עם ממרח אגוזי לוז בהשראת הדיאטנית ליאורה חוברה.
להכנת ממרח אגוזי הלוז
מעבדים היטב בבלנדר עוצמתי 2.5 כוסות אגוזי לוז קלויים (ללא קליפה) עד לקבלת רסק חלק.
לאחר מכן מוסיפים 2 כפות קוקוס טחון, רבע כוס סילאן, רבע כוס קקאו איכותי, כפית אבקת חרובים (או נס קפה לא מגוען), כפית תמצית וניל, חצי כפית מלח הימלייה ו-3/4 כוס מים רותחים.
טוחנים ומעבדים בבלנדר עד לקבלת לתערובת חלקה. מעבירים לצנצנת ושומרים עד חודש במקרר.
שיהיה לכולנו יום מלא ועשיר בידע, בטעם ובשמחת חיים 🙂
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך.