כשעברתי לירושלים ירד מפלס הנהיגה שלי – היום אני בקושי נוהגת, הרכב שלי נהנה מקילומטרז' נמוך והרבה אבק בחניה.
ירושלים היא עיר של תחבורה ציבורית, יש כאן קוים נוחים עם אוטובוסים חדישים וממוזגים (אפילו עם פתחי USB להטענת טלפונים, הייתי בשוק כשראיתי את זה לראשונה) שאני משמשת בהם המון, כי הם כל כך נגישים, זמינים ונוחים לנסיעה.
אנחנו גרים על ציר הרכבת הקלה שכבר הפכה לרגליים שלי, היא זו שיצרה את השינוי והעבירה אותי מנסיעה ברכב (כולל הפקקים וחיפוש החניה) לחופשי – לתחבורה הציבורית.
אני קוראת למעבר הזה יציאה לחופשי כי בזמן הנסיעה אני חופשייה מדאגות (נהיגה עיר סואנת היא לא נהיגה נעימה במיוחד), חופשיה להנות מהדרך (בכל פעם אני מגלה משהו חדש מהחלון), יש לי זמן לקרוא וגם לסגור פינות מרגיזות כמו תשלום חשבון חשמל או קביעת תור לספר.
הנגישות הזו מזכירה לי ערים גדולות בעולם, ירושלים לגמרי שם מהבחינה התחבורתית – אני באמת לא נוהגת אם אני לא חייבת ואם פעם חשבתי שזה יחסר לי, היום אני יודעת שלא… אני פשוט מודה שזו הבחירה הכי טובה לאיכות הסביבה ולאיכות החיים שלי.
בבריטניה לא נהגנו שנה שלמה ונשארנו בחיים – לא אלמד לנהוג הפוך, ואני לא מתכוונת להתנסות בזה כי אני לא מחפשת צרות… האמינו לי, גיורא הניגסברג המורה שלי לנהיגה מלפני יותר מעשרים שנה יאשר לכם שאותי לא כדאי לשלוח למשימה הזו.
עכשיו כשהורגלתי לתחבורה ציבורית טובה אני זורמת עם זה ולא מרגישה שיקחו או יגזלו ממני את העצמאות – אני מרגישה שאני זו ששולטת בתחבורה הציבורית ובזמן שלי (גוגל מפות זה דבר גאוני).
ואתם? הייתם מוותרים על הרכב לטובת תחבורה ציבורית טובה? אתם קשורים לרכב שלכם ומרגישים חסרי עצמאות בלעדיו? מה מפריע לכם בתחבורה הציבורית?

סלט ניסואז קלאסי
הבוקר אני מתחילה את היום עם סלט ניסואז קלאסי ונהדר.
אם אני צריכה לנחש, הסלט הזה נולד כסלט שאריות … והוא פשוט מצליח ובגדול לגנוב כל הצגה במינימום מאמץ או עבודה.
אני אוהבת להגיש סלט ניסואז בארוחות קלילות כמו בראנץ', הוא יצטרף בטבעיות לארוחת דגים ויהפוך למסמר הערב בארוחות חלביות מפוארות (כמו ארוחת ליל שבועות).
להכנת סלט הניסואז
בקערה גדולה מניחים פרוסות תפוחי אדמה מבושלים (וקרים), שעועית ירוקה חלוטה (כ-4 דקות חליטה במים רותחים), פרוסות עגבניות בשרניות, חופן נדיב של זיתים (אני אוהבת טאסוס או קלמטה אבל בחרו את הזן המועדף עליכם), מיני חסות ועלים ירוקים (אני בחרתי בחסה סלנובה בשני צבעים), קופסא (מסוננת) של טונה במים ו-2 ביצים קשות פרוסות.
שימו לב שהמתכון כאן הוא לסלט קטן לזוג – אם אתם רוצים להגיש לאורחים, הכפילו או שלשו את הכמויות 🙂
סלט ניסואז לא מערבבים אלא מגישים בצורה כזו שכל אחד מהסועדים יוכל לבחור את הפריטים לצלחתו. זו הסיבה שהסלט הזה כל כך אלגנטי ומוגש גם בבופה של ארוחות רשמיות.
רוטב ויניגרט קלאסי
הרוטב הצרפתי הקלאסי ללא משחקים הוא הרוטב הנכוון ביותר לסלט הניסואז.
בקערית טורפים רבע כוס שמן זית, כפית חרדל דיז'ון (חלק או גרגירים, לבחירתכם), רבע כפית מלח, כף חומץ וכפית דבש. טורפים וטועמים. מתקנים תיבול ומגישים לצד הסלט.
שימו לב – מגישים את הרוטב לצד הסלט ולא מעליו כמו בסלטים רגילים – הגישו בצנצנת יפה או בקערית מעוצבת עם כפית להגשה.
שיהיה לכולנו יום טוב, שקט ומלא בבשורות טובות 🙂
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.