השבועות האחרונים עברו מהר כל כך עד שלפעמים נדמה לי שאני במרדף אחרי הזמן…
לדעתי, האנושות נחלקת לשני חלקים. לאו דווקא לחלקים שווים אבל לשני חלקים שונים בתכלית זה מזה.
האנשים האלה שמצליחים לנהל לו"ז אפקטיבי ומסועף ואלה.. שלא.
אני לא יודעת אם זו אנטיליגנציה גבוהה או חוש לסדר (אגב, יש מצב שיש קשר בין השניים) אבל זו ממש תכונה – אלה אנשים שיודעים לשלב הרבה אלמנטים וסוגי פעילויות וגם לבצע הכל בצורה מושלמת.
אני מודה… אני לא אישה כזו. אני אישה חַד-פְּעִילוּתִית.
כשבלו"ז של האדם החד פעילותי מופיעה ארוחת ערב בתל אביב בשעה 20:00 כל היום מכוון לרגע הזה – זהו רגע השיא של היום, כל היום מוקדש בכדי לאגור כוחות ואנרגיות בכדי לצלוח את המשימה.
לעומתי, דני הוא אלוף העולם בשזירת לו"זים בלתי אפשריים בעליל שבסופו של יום הוא מסמן V לפני השינה על כל המטלות (גילוי נאות: כשהוא חצי רדום ולא מרגיש כבר את הרגליים).
אני לא באמת חושבת שיש טוב או לא טוב אבל … לפעמים אני פשוט נהנית מהתכונה החַד-פְּעִילוּתִית שיש בה המון שקט, התכווננות והנאה מלאה מכל דבר אותו אני עושה. יש לי אפילו זמן לארוחת צהריים, כמה עמודים מספר באמצע היום ושנ"צ מפנק – עליהם לא אוותר לעולם למרות שבחלומות הכמוסים שלי אני מסוגלת לעשות קצת יותר מזה.
ואתם? גם אתם אנשים חַד-פְּעִילוּתִיים? איך אתם מנהלים את הלו"ז שלכם? גם אתם מפוצצים אותו בפעילויות ועשייה מבוקר עד ערב או בוחרים (כמוני) בפעילות אחת סביב יום שלם?

פולנטה מתירס טרי (ללא רגשות אשם)
אחרי כמה ימים שלא מצאתי אפילו דבר ולו קטנטן לספר או לבשל מצאתי את עצמי חולמת על פולנטה כמו במסעדות על בסיס תירס טרי והפתעות.
לרוב, פולנטה עשירה מאוד בשומן (שמנת מתוקה, הרבה חמאה, גבינות מסוגים שונים, שמנת חמוצה) אבל החלטתי לנסות ולהכינה ללא רגשות אשם ומה יצא? יצא מעדן.
הפולנטה יצאה עשירה, טעימה בטירוף וכל כך מהירה להכנה – את המתכון הזה אתם הולכים לגזור ולשמור!
להכנת הפולנטה
בסיר בינוני הבאתי לרתיחה עדינה 2 כוסות חלב 3% שומן ו-50 גרם חמאה. הוספתי 800 גרם גרגירי תירס (מ-6 קלחים טריים או משקית קפואה). בישלתי כרבע שעה.
העברתי 2/3 מתכולת הסיר לבלנדר (כולל 2/3 מהנוזלים) וטחנתי היטב, העברתי חזרה לסיר והמשכתי לבשל כחמש דקות נוספות. תיבלתי בכפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון.
בינתיים, במחבת אידתי עם מעט שמן זית בצל סגול פרוס דק עד לשקיפות, הוספתי סלסילת פטריות פורטובלו פרוסות והקפצתי עם שתי כפיות תימין טרי. הוספתי לפולנטה המוכנה והגשתי.
זו מנה טעימה, עשירה, משביעה ואף אחד לא יאמין לכם היא דלת שומן באופן משמעותי.
אתם מכינים? תייגו אותי ברשתות החברתיות – זה כל כך משמח אותי!
שיהיה לכולנו יום מלא בבשורות משמחות ובפעילויות חיוביות 🙂
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.