כשנחתנו בברטניה לשנת השבתון זה קרה סופית – הבנתי שכאן, כמו בשאר מדינות אירופה הקלאסית, קונים מעט מצרכים (המקררים כל כך קטנים, אי אפשר להעמיס כאן את המקרר) ומבשלים בכל יום ארוחה ממצרכים זמינים וטריים. אנשים הולכים כאן בכל יום למרכל/לשוק/לקצב/לחנווני וקונים מצרכים לקראת הארוחה.
כישראלית, וכבת של אשה שעושה 'קניות שבועיות' בסופר ועוד 'השלמות' במהלך השבוע, לקח לי זמן להתרגל לקצב החיים הזה.
כאן הבנתי שהשיטה הזו היא קודם כל חסכונית (כמעט 0 השלכות לפח של מצרכים), שזו ערובה לארוחות מעניינות ושונות בכל יום מחדש (תודו שלגיוון יש משמעות בחיינו) ובשל התכיפות בהתקנת ארוחות הכל צריך להיות מהיר, קל ופשוט.
דבר שלא חשבתי עליו עד עכשיו זו האינטראקציה – הבריטים, לעומת בני מדינות נורדיות אחרות, הם אנשים מאוד חברתיים וחברותיים.
נפגשים לפחות כמה פעמים בשבוע בפאב עם חברים, הם חייכנים ויש להם המון חוש הומור – הם אוהבים אינטראקציה, לצאת לקניות בכל יום בחנות המקומית ולצחקק עם החנווני זה מפגש חברתי עבורם והם נהנים מזה מאוד.
לפני כמה שבועות נזכרתי בשיחות שהיו לי עם בלוגריות צרפתיות אי שם בימים הראשונים של הבלוג – כשהן סיפרו שאוכל צרפתי מאוד טוב בזכות הפשטות, הן דיברו איתי על על המצרכים הטריים ועל הקלילות שבהכנת ארוחות יומיות… לקח לי עשור.. אבל בסוף קלטתי. קלטתי שלא באמת צריכים לעמול בכל יום על מתכונים מסובכים כי אוכל טוב וטרי נמצא לנו ישר מתחת לאף.
הנה לכם ארוחה שמכינים ב-7 דקות והיא פשוט מופלאה, מלאה ולפטינית (לאנשי דיאטת 'אבא חטוב') למהדרין.
פילה דג בס על אפונת שלג ברוטב קייצי-מרענן
מחממים מחבת נון-סטיק על אש בינונית מרוססת במעט שמן זית.
מכינים 2 פרוסות פילה בס נקי. מורחים כל פילה בחצי כפית שמן זית, חצי כפית עשבי תבלין מיובשים (אורגנו/בזיליקום/פטרוזיליה), מעט מלח דק ומעט פלפל שחור טחון.
מרתיחים בקומקום מים. מניחים בקערה רחבה ועמוקה אפונת שלג/אפונה רגילה (גם קפואה)/שעועית ירוקה (עדיף עדינה) ומוזגים את המים – ממתינים כ-5 דקות, מסננים ומניחים בצלחת גדולה.
מניחים את הדג על מחבת מצד העור וצורבים כ-4 דקות, הופכים לדקה נוספת ומעבירים לצלחת מעל הירוקים השלוקים.
מתבלים את כל מה שיש בצלחת במיץ מלימון טרי,סוחטים עגבניה גדולה (או כמה עגבניות שרי, קצת אייל שני אבל… זה כל כך צרפתי), זורים מלח גס ומתעלפים מארוחה פשוטה, קלילה – ממש אירופה הקלאסית.
ארוחה לא צריכה להפוך לכאב ראש – את המנה הזו ניתן להגיש בתוך כמה דקות לאורחים מבלי לעמול ימים שלמים במטבח… מנה עיקרית בקלות ובלי להסתבך.
זה קל, יפייפיה, נהדר וכיף לקבל ארוחה כזו בכל יום בשבוע – היום מוכרי הדגים לא מוכרים רק בקילוגרמים, אפשר לבקש דג אחד, שיפלטו לכם אותו ל-2 פילטים והמחיר יפתיע אתכם.
אכתוב בקרוב סדרת כתבות על דרכים להוזלה משמעותית של סל הקניות, על דרך חשיבה אחרת שתחסוך המון כסף וגם תוריד את מפלס השלכת מזון (זה גם עניין מוסרי, לזרוק אוכל זה נורא).
שיהיה לכולנו יום נפלא, טעים וקליל.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.