במשך שנים לא סבלתי חזה עוף, הוא תמיד הוגש יבש מידי וההרגשה הייתה כמו אכילת סולייה של נעל שיצאה משימוש.
סליחה על ההקדמה הזו אבל זו ממש התחושה – החלק הכי טעים ודיאאטי של העוף הוא גם החלק המאתגר שיוצר את ההתייבשות.
אחרי שנים הבנתי שהפתרון נמצא ממש מתחת לאף שלי – הפתרון הקלאסי של פעם, אותו פתרון של אמא שלי וסבתא שלי.. אותן שיטות בישול והכנה שזנחנו לטובת ה'עולם הקולינרי החדש'.
חזרתי אל המקורות והכנתי את פילה העוף כמו שסבתא שלי הכינה אותו – יצא מעולה!
פילה עוף הוא בעצם הנתח השלם שממנו פורסים את חזה העוף – הוא עבה, והמתכון שתקבלו עכשיו יהפוך אותו לעסיסי ועשיר במיוחד.
המתכון ל-2 פרוסות פילה עוף (כל נתח בין 150-200 גרם)
מחממים תנור ל-180 מעלות, לא בטורבו! טורבו מייבש, אנחנו לא רוצים יובש 🙂
על מגש תנור עם או בלי נייר אפייה מוזגים כף שמן זית, מוסיפים חצי כפית מלח, כפית אורגנו מיובש (אני משוגעת עליו, אפשר להחליף בכל עשב תיבול מיובש שאתם אוהבים) ו-1 כפית תבלין לעוף/ברביקיו/פפריקה אדומה מתוקה.
מורחים היטב את פילה העוף ומניחים על המגש. מוזגים 1/3 כוס מים (לא ישירות על העוף, אלא לצידו) לתבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש (לא מכוסה, אין צורך בזה) ואופים כחצי שעה. זמן האפייה תלוי בגודל הפילה ובעובי שלו. אני קונה פילטים קטנים יחסית שאני מגישה כל אחד מהם כמנה.
אחרי חצי שעה מוציאים ובודקים אם הפילה מוכן – אפשר לנעוץ מזלג (עד הסוף) או לפרוס פרוסה.
אם הוא לא אפוי עד הסוף, הוסיפו מעט קצת מים לתבנית והכניסו לאפייה נוספת.
מוציאים, פורסים ומגישים פילה עוף עסיסי, עשיר ונהדר.
אתם מכינים את פילה העוף? אל תשכחו לספר לי, זה עושה אותי שמחה כל כך!
יום נהדר, טעים ועסיסי
שלכם, עדי קאופמן-אורבך.