פוסט שנכתב במקור לקראת ערב כיפור
אני לא אישה דתיה אבל אני אישה עם מסורת – יום כיפור תמיד היה (ותמיד יהיה) יום מאד משמעותי עבורי.
כשאני חושבת על כיפור אני חושבת על כל אותם הדברים המציקים לי, על כל אותם הדברים שהבטחתי לעצמי, על כל אותן השגיאות שביצעתי בשנה החולפת ועל כל אותם אנשים נפלאים להם אני אסירת תודה.
זוהי יממה של ניקיון – רגשי ומאוד עמוק, יום של התנתקות אמיתית השולחת אותנו ל"אי של שקט" בו אנחנו צפונים בתוך עצמנו, מנותקים כשאנחנו "עושים חשבון" מול עצמנו.
יום כיפור הוא יום של הזדמנויות רבות – הזדמנות לבחור בדרך טובה יותר, הזדמנות לפתוח פרקים חדשים בחיינו, הזדמנות לכפר על כל אותם המעשים שאנחנו לא שלמים עימם, יום של התנקות.
כל השנה אני כותבת עד כמה השקט וההתנתקויות הקטנות בדמות חופשה של יום-יומיים, כמה שעות של לבד או ישיבה בית קפה חשובות ומשמעותיות לחיינו,
בכיפור זה קורה – יש לנו שקט ואת פסק הזמן להתמלא ולרוקן את החלקים שלא מתאימים לנו יותר – כמו ניקיון פסח לנשמה.
פלפלים ממולאים קלילים וטעימים במיוחד, זוהי מנה קלה לבטן ולא כבדה כמו הפלפלים הממולאים המסורתיים.
את הגרסה הזו הכרתי בביקורי האחרון בברלין, כשבשעת צהרים נכנסתי לבית קפה קטן שהגיש ארוחת צהריים מפנקת בדמות פלפל ממולא מאודה.
פלפל המלא באורז ומתובל בירקות מופלאים שהוגש עם רוטב יוגורט משגע.
לפני כמה ימים ניסיתי לשחזר את המתכון בבית והתוצאה יצאה לא פחות ממדהימה – זו מנה בריאה, טובה לבטן, לא קשה לעיכול ונפלאה כארוחה מפסקת או כארוחת צהריים/ערב לכל המשפחה.
להכנת הפלפלים הממולאים:
מרוקנים 6 פלפלים בינוניים. מבשלים חצי בישול 2/3 כוס אורז בסמטי.
בינתיים, בסיר קטן עם כפית שמן זית מקפיצים כמה דקות 2 זוקיני/קישואים חתוכים לקוביות, 2 גזרים פרוסים, בצל גדול קצוץ גס, בצל ירוק פרוס (כולל החלק הירוק).
מוסיפים כוס מים וצרור קטן שמיר וכמה ענפי פטרוזיליה. מבשלים עד שהירקות מתחילים להתרכך.
מעבירים את תוכן הסיר (כולל המים ועשבי התיבול) למעבד מזון ובפולסים קוצצים-טוחנים אותם דק.
מוסיפים ביצה, כף רסק עגבניות, כפית מלח ופלפל שחור עפ"י הטעם.
מאחדים את תערובת הירקות עם האורז וממלאים 2/3 גובה את הפלפלים .
מניחים יפה בסיר ומוסיפים צרור שמיר, כמה שיני שום פרוסות ובצל קטן קצוץ גס. ממלאים מים לחצי גובה הפלפלים.
מביאים לרתיחה ומורידים את הסיר לאש קטנה. המים יאדו את הפלפלים כשעה ואתם תתענגו!
לרוטב היוגורט – השתמשו יוגורט לא ממותק והוסיפו לו 2 שיני שום קצוצות וכף שמיר קצוץ. ערבבו והגישו עם הפלפלים.
זו ארוחה נפלאה, טעימה, טרייה, בריאה וכל כך טובה לנו.
זכרו – חשבון נפש אנחנו עושים עם עצמנו, בכל יום ניתן לשנות מסלול ולתקן – זהו כוחנו כבני האדם.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.