ארוחת ערב/צהריים מהממת אני מכינה בפחות מ-10 דקות – אתם הולכים להתאהב.
היום הכנתי רוטב על בסיס שמן זית, פלפלים, זיתי קלמטה וזר של ירוקים – האיטלקים קוראים לו אלי אוליו.
מבשלים ספגטי/פסטה עפ"י הוראות היצרן (הפעם בחרתי בפטוצ'יני).
במחבת רחבה על אש קטנה בעוצמתה הבינונית בישלתי שליש כוס שמן זית עם בצל ירוק קצוץ דק (כולל החלק הירוק) ופלפל אדום פרוס דק (אם אתם אוהבי חריף שלבו פלפל חריף קטן) כחמש דקות.
הוסיפו חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (אני בחרתי בפטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום) ו-3 שיני שום קצוצות דק ובשלו עוד מספר דקות. המליחו ופלפלו עפ"י טעמכם. הוסיפו את זיתי הקלמטה המגולענים והעבירו את הפסטה המסוננת למחבת וערבבו היטב. הגישו חם 🙂
זו ארוחה מרעננת, טעימה – נדירה ממש במספר דקות הכנה.

כמה מילים על בישול בשמן
טכניקת הבישול בשמן היא טכניקה צרפתית, ה'רטטוי' הצרפתי מבושל בשמן ומעניק לו טעמים נפלאים מבלי לשרוף את הירקות בשל עוצמת החום הנמוכה. שווה לכם להתנסות בשיטת הבישול הזו, הטעם נהדר.
שיהיה לכולנו ערב טוב, מלא בבשורות טובות ובתקווה.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.