מכירים את ה"שדים" שאתם סוחבים אתכם?
אני לא מדברת על "שלדים" אלא על שדים – כל מיני פחדים או נושאים לא סגורים שאתם סוחבים אתכם לאורך השנים.
לכולנו יש "שדים", מין איזור דמדומים בלב או במוח שאנחנו נמנעים מלפגוש. אנחנו סוגרים אותם, נועלים אותם ומתעלמים מהם עד שהם…מתפוצצים לנו ברגע לא צפוי.
אנחנו אוהבים להתעלם ממציאות ש"לא-בא-לנו-עליה", דחיינות היא תכונה אנושית (ואני חושבת שאם הייתה מועצה לדחיינות עולמית הייתי יכולה לשבת בחבר המנהלים שלה) ונדמה לי, שיש לה קשר לכל מיני שדים שנוח לנו להתעלם מהם.
אני יודעת שההתעלמות שלי חלקית בלבד, אני לא באמת שוכחת את ה'שד' – אני טרודה, השינה שלי נפגעת (וואו כמה היא נפגעת!) ואני יודעת שהוא מחכה לי שם בפינה בכדי להתפוצץ בדיוק ברגע הכי לא נכון.
לא שיש באמת רגע 'נכון' אבל כשהוא מגיע אני יודעת שהוא תזמן את עצמו בדיוק לנקודה שבה אהיה לא מוכנה, שבה אהיה רגע לפני עשייה גדולה או ברגע שבו נרדמתי בשמירה.
לא מזמן, החלטתי להיפרד לשלום מהשדים שלי, רעדתי מפחד אבל ברגע שסיימתי "לטפל" בהם הגיעה התחושה הנפלאה הזו של ההקלה.
ההקלה הורגשה מיד – התחלתי להרגיש חופשיה ורגועה, חזרתי לישון טוב בלילה והאני אפילו נראיתי טוב יותר (כנראה שרגש משפיע מאוד על המראה שלנו).
אני לא מוכנה לחתום לכם על כך שכל שדי לא ישובו עוד אבל כרגע נדמה שגם הם וגם אני יצאנו להפוגה, ואני משתדלת להנות ממנה כל עוד אני יכולה.
לכולנו יש שדים, פחדים וחששות – כל אחד מאיתנו מתמודד בדרכו, אבל התמודדות היא לא התעלמות אלא עשייה.
בסופו של דבר כולנו נאלצים להישיר מבט אל עבר השדונים קטנים שמחכים לנו בחשיכה – אל תתעלמו מהם אוטומטית, נסו לחתום איתם על הסכם ג'נטלמני וצאו לחופשי.
גם לכם יש שדים כאלה? איך אתם מתמודדים איתם? האם גם אתם חושבים שאפשר להפטר מהם זמנית או שאפשר להפרד מהמם לשלום לכל החיים?
הבוקר הייתי קצת 'כבדה' לבוקר שבת אבל אני מגישה לבראנץ' השבועי שלנו מתכון קליל וכייפי במיוחד – פריטטה ספרדית מהממת.
את הפריטטה מכינים חצי על גז וחצי אפייה בתנור. תוכלו להכינה בשני כלים נפרדים ולכן אין צורך במחבת שנכנסת לתנור (למרות שמומלץ להחזיק כזו בבית).
מחממים תנור ל-180 מעלות.
על הגז בחום בינוני גבוה מחממים 2 כפות שמן זית, מוסיפים 4 בצלים ירוקים קצוצים (כולל החלק הירוק) ובצל לבן קטן קצוץ דק. מביאים לשקיפות. מעבירים לקערית.
לאותה מחבת מוסיפים כף חמאה ומקפיצים 3 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לרצועות דקות (מנדולינה/קולפן) וכשתפוחי האדמה מתחילים לקבל צבע זהוב בהיר מעבירים לקערה עם הבצלים.
בקערה טורפים 6 ביצים, 1 כפית שטוחה של מלח וחצי כפית פלפל שחור.
בשלב הזה ניתן להוסיף פלפלים קלויים, גבינה צהובה מגוררת או קשקבל. לתיבול ניתן להוסיף לטעם ספרדתי אותנטי כפית פפריקה מעושנת (לא חובה).
מסדרים בכלי משומן/במחבת שנכנסת לתנור את תפוחי האדמה והבצלים. מוזגים את תערובת הביצים. מעבירים תנור ואופים עד שהפריטטה זהובה ומוכנה (כרבע שעה או עשרים דקות, תלוי בתנור שלכם) ומגישים.
שתהיה לכולנו שבת נהדרת, נטולת שדים ומלאה בטעם טוב 🙂
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.