תוספת 5.11.2023
אחרי ארוחות הפינוק הכבדות של סופהשבוע אני אוהבת להתפנק במאכלים קלים, מהירים וטעימים.
את פשטידת הברוקולי-לייט המהירה הזו (עם הטריק המפתיע) פרסמתי בקיץ האחרון – קוראים רבים התאהבו בה ומאז היא הפכה ל'פשטידת הבית' שלי. אני בטוחה שתתאהבו בה גם אתם.
אין כמו פשטידות מהירות לארוחת בוקר, בראנץ' או סתם ככה כארוחת ערב מהירה או כצהריים לעבודה.
אני משוגעת על המתכונים האלה – קלים, מהירים ובלי התחכמויות.. וכשהם גם קלים וגם דיאטטים החגיגה גדולה מאוד.
את הפשטידה הזו אתם הולכים להכין שוב ושוב כי היא קלה, נהדרת, ניתן לשנות ולשדרג את הטעמים בהתאם למה שיש לכם במקרר והיא אף פעם לא מאכזבת.
אז למה אני מבזבזת אנרגיה בדיבורים? בואו נעבור למתכון המהיר.

פשטידת ברוקולי לייט נהדרת
המתכון לתבנית עגולה בקוטר 28 או תבנית מלבנית סטנדרטית.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית במעט שמן זית ומניחים 700/800 גרם ברוקולי קפוא – זו לא טעות, קפוא מהשקית
בקערה טורפים 250 גרם קוטג' (3 או 5 אחוז), 2 כפות שמן זית, חצי כוס גבינה צהובה 9% מגוררת, 3 ביצים, כפית מחוקה מלח ופלפל שחור טחון עפ"י הטעם.
מוסיפים לבלילה חצי כוס קמח – רגיל/כוסמין לבן ושקיק אבקת אפייה.
טורפים לבלילה אחידה ומוזגים על הברוקולי הקפוא.
מפזרים מלמעלה פירורי לחם/קמח שקדים – זו אינה חובה אבל נהדר לקראסט.
מעבירים תנור ואופים כ-40 דקות או עד שהפשטידה מוכנה (תבדקו, זה תלוי מאוד בתנור שלכם).
טיפ – אני קונה בסופר גוש של גבינה צהובה 9% ומגררת לבד בבית – אין לכם מושג איזה חסכון בכסף, אל תקנו את הגבינות המגוררות מראש, עושים עליכם קופה יפה בלי סיבה.
גבינה צהובה או פרמזן מגררים על פומפייה בקלות ובמהירות – זו אפילו לא טרחה.
תהנו מהפשטידה הזו – היא מהממת, קלה מאוד להכנה ואפשר בכל פעם לשנות את הרכיבים.
את הירקות, את הגבינות ואפילו את התבלינים שאפשר מאוד לשדרג. הבסיס כאן כל כך טוב שאפשר לעשות איתו הכל.
שיהיה לכולנו שבוע טוב מלא בבשורות טובות.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.