כשהייתי ילדה כבת שלוש סבא שלי קנה לי אורגן חשמלי מתוצרת גרמנית בהזמנה מיוחדת.
הוא חלם שפעם, בתקווה, אהפוך לפסנתרנית דגולה כיאה למוצאי ההונגרי שלי.
אם לומר את האמת… מעולם לא אהבתי לנגן אבל בשביל סבא הרשל'ה, ניצול שואה עם עיניים מבריקות מהתרגשות וחיוך כובש, עשיתי את זה -באמת למענו.
מגיל 3 בערך ועד גיל 14 למדתי פסנתר רק בשביל סבא שלי, ואני אפילו לא מצטערת לרגע. אני יודעת ש'עשיתי לו את החיים' (כמו שהוא נטה לומר) ואני, שמגיל צעיר הייתי כל כך רגישה אליו, ידעתי שאני רוצה 'לעשות לו את החיים'.
בגיל 14 הגיע הווידוי, סיפרתי לו שאני לא כל כך אוהבת לנגן (וזה היה די בעדינות) אבל מאוד אוהבת להאזין למוסיקה אותה ניגנתי בחוסר כישרון מובהק…
שנים שאני נהנית ממוסיקה קלאסית מסוגים שונים – מנויה לפילהרמונית ולסימפונית ירושלים, נהנית ממוסיקה עכשווית וגם הולכת להופעות חיות כי מלודיות טובות עושות לי מצב רוח טוב.
ולמה אני מספרת לכם על כל זה – לפני כמה ימים ישבנו באיזה מקום והתנגנה שם מוסיקה קלאסית משגעת, אמנם לא זכרתי מי המלחין של המוסיקה הנפלאה הזו אבל הכרתי אותה לעומק, הרגשתי שאני צוללת לתוכה ויודעת אותה משנים על שנים… הרגשתי אינטיליגנטית נורא, הרגשתי תרבותית (בעיקר כי כל מי שסבב אותי לא הכיר את המנגינה) וזה שימח אותי כל כך…
אחרי כמה שעות, כשנזכרתי באפיזודה הזו, ניסיתי להבין מהיכן אני מכירה את המנגינה הקלאסית המשגעת הזו… אחרי שעה תפסתי את הראש, התפרצתי בצחוק גדול (מזל שהייתי לבד, כי זה היה מביך…) והבנתי שהכרתי את המנגינה הזו כי היא שיר הנושא של אופרת הסבון 'צעירים חסרי מנוח'…
חצי שעה התגלגלתי מצחוק, בחצי השעה השניה הסמקתי ממבוכה …. וכן, גבירותיי ורבותיי, בסוף כשאני צריכה להוכיח את השכלתי המרשימה היא מסתיימת ב… 'צעירים חסרי מנוח'… אבל תודו, זו אחלה סדרה.

וופל בלגי – מתכון קל ונהדר
הבוקר הכנתי וופל בלגי נהדר – המתכון הכי נפלא וקל שניסיתי.
אם יש לכם מכשיר לוופל בלגי – זה הזמן לחמם אותו, יש גם מחבתות מיוחדות ולא יקרות שניתן לרכוש בכמה עשרות שקלים (והן עושות את העבודה).
להכנת בלילת הוופל הבלגי
בקערה גדולה מערבבים 1/2 2 כוסות קמח רגיל, 1 כף אבקת אפייה, 3 כפות סוכר, 1/4 כפית מלח ו-1 כפית קינמון לתערובת אחידה.
בקערה בינונית טורפים 2 חלמונים (החלק הצהוב), 1/2 כוס שמן צמחי, 2 כוסות חלב (אפשר להמיר בתחליף חלב צמחי) ו-1 כפית תמצית וניל.
את 2 החלבונים (החלק הלבן) שנותרו טרפו במטרפה חשמלית לקבלת קציפה רכה.
הוסיפו את הבלילה הרטובה לקערה עם החומרים היבשים וטרפו היטב. באמצעות מרית הוסיפו את קציפת הביצים ובעדינות אחדו לתערובת.
להכנת הוופל הבלגי
שמנו את המחבת/מכשיר הוופל (אני מעדיפה בחמאה אבל אפשר גם שמן צמחי) והכינו עפ"י הוראות היצרן של המכשיר (לרוב בין 12-15 דקות אבל זה תלוי בסוג החום של המכשיר שלכם).
אם אתם מכינים במחבת ייעודית לוופל – כ- 7 דקות לכל צד
אני אוהבת להגיש את הוופל עם יוגורט עיזים (תתפלאו לא חייבים שוקולד), הרבה פירות חתוכים (בננה, אגסים, תפוחים, פירות יער) וסירופ מייפל למתיקות מעודנת.
מקווה שגם אתם אוהבים וופל, ואם אתם מכינים שתפו אותי – כי זה עושה אותי שמחה
שיהיה לכולנו יום מלא בתקווה, בבושורות טובות ובטעם טוב.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.