אני אוהבת לפנק את דני (ואתכם) בארוחת ערב מהירה ומיוחדת – אבל כמה מיוחדת יכולה להיות ארוחת ערב של אמצע שבוע, אחרי יום עבודה, קניות, טלפונים וכל כך הרבה טרטורים?
הכי קל וכיף לקחת ירקות טריים, עלים ירוקים, בשר/דג/עוף/טופו ותבילינים – לעשות מיש-מש ולהוציא ארוחת ערב מהירה וטעימה… ככה פשוט וקל.
אז הנה הערב הכנתי ארוחה כזו – היא יצאה כל כך טובה (ומהירה – 12 דקות הכנה) שכבר רצתי לחבר'ה לספר.

קדירה חטובה – פילה עוף עם ירקות חורף (לאבא חטוב)
ארוחת ערב מהממת ב-12 דקות הכנה – כן, רק 12 דקות הכנה וגם לכם תהיה קדירה חטובה 🙂

מחממים מחבת עם כף שמן זית ומוסיפים בצל גדול חתוך לקוביות, אחרי הזהבה קלה מוסיפים פטריות חתוכים גס(אפשר שילוב שמפניון/פורטובלו – סלסילה אחת), 1 כוס נבטים סיניים ו2 כוסות תרד.

מוסיפים 500 גרם פילה עוף חתוך לקוביות.
מתבלים בכפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס (אפשר לוותר), 1 כף תבלין לעוף/לשווארמה, מעט כמון (לא חובה) וחצי כפית כורכום.

מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב, מוסיפים מיץ מחצי לימון קטן וכשהעוף מוכן (אל תייבשו אותו) המנה מוכנה.

ניתן להגיש עם אורז לבן, מג'דרה, קינואה, עדשים ואפילו עם פסטה (אם אתם לא בדיאטה)
ערב טעים וחטוב, עדי קאופמן-אורבך.