כמה חיכינו לפרק חדש של 'קופה ראשית', סדרה שבעיני היא המאחדת והאהובה ביותר בישראל – ממש הקונצנזוס הלאומי.
דני ביטל תוכניות, ישנתי שלוש שעות בצהריים בכדי לא להרדם (אני נרדמת בשמונה וחצי בערב לאחרונה…) רק בכדי לא לפספס את שידור הבכורה של הפרק המיוחד שהובטח לנו לרגל מצב המלחמה.
אני זוכרת שכשהתחילה הקורונה מיד התאחדו חברי 'זהו זה' לפרקים מיוחדים – הם חזרו לתפקידם כ'מרגיעים הלאומיים' שהיו במלחמת המפרץ, וגרמו לכולנו בימים של חושך לצחוק על המצב.
אתמול בערב צפינו בקופה ראשית בפרק 'קופת ברזל' וקיבלנו בדיוק את אותו החיבוק.
הפרק לא התיימר להביא לנו דברים חדשים והוא גם לא צריך היה לעשות את זה – היינו זקוקים בדיוק למה שקיבלנו, שהדמויות האהובות עלינו יצטרפו אלינו בהתמודדות הבלתי נסבלת עם מצב המלחמה.
צ'יבוטרו (יענקל'ה בודו האחד והיחיד) חזר לימיו הטובים במוצב החרמון…
אמנון טיטינסקי (דב נבון המהמם) האגדי שוב מצא דרך לאכול בחינם, הפעם כ"מילואימניק", עד שקראו לו מהפלאפל להתמודד עם מחבלים…
נתן פרנקו (רודי סעדה, הדמות הכי צבעונית בתכנית) והטמפרמנט המיוחד שלו מצאו את הדרך לכל הפייק-ניוז של הרשתות. והפעם, איציק שיש לו בן דוד בקרייה אומר שחיזבאללה ירעיל את מי השתייה, וקולות מוזרים של חליל עולים מעמקי האדמה מתחת לשפע יששכר…
שירה שטיינבוך (נועה קולר המשגעת) מצאה דרך מעצבנת במיוחד להתמודדות עם הפחדים שלה. רק ש"ליאון הרגיעון" מלחיץ את העובדים אפילו יותר מהטילים של החמאס…
אביחי גרציאן (יגאל עדיקה שזה תפקיד חיו, בעיני) גילה שמלחמה עושה טובה למזומנים אבל גם הרבה מאוד רע בתחומים אחרים…
שוני וייס-סטרטינר (דורית לב-ארי, הדמות המועדפת עלי!) מצאה דרכים חדשות לשיימינג ולהצקה למרחב הציבורי מבלי לתרום דבר.
רמזי עבד רמזי (אמיר שורוש המדהים) מצא את עצמו במנהרות הביוב בלוחמה בחולדות…
כוכבה שביט (קרן מור ששוב מוכיחה שהיא הקומיקאית הכי טובה בארץ) מגיבה לכל המצב בדיוק כמו בכל הפרקים של 'קופה ראשית', ומפילה את כולנו מצחוק בריא על מציאות עגומה.
הבוקר אני פותחת את היום עם עוגת הבית שלנו. כמו קופה ראשית שכבר 'נכנסה אלינו הביתה' גם העוגה הזו כל כל כך בייתית, טבעית ולא מתאמצת. כזו שתשאר כאן אחרי כל העוגות הטרנדיות ברשת.

עוגת הבית שלנו – וניל שבבי שוקולד
הכנתי עוגת וניל עשירה עם שבבי שוקולד, זה מדהים אבל 50 גרם שוקולד מריר מספיקים במתכון, אם אתם אוהבים הרבה שוקולד המירו ל-75 גרם.
מחממים תנור ל-180 מעלות
בקערה טורפים 4 ביצים עם כוס סוכר לתערובת בהירה.
מוסיפים גביע שמנת חמוצה, גביע יוגורט 3% לפחות, כף תמצית וניל (הרגילות מהסופר עובדות מצויין), 100 גרם חמאה מומסת (או 1/2 כוס שמן צמחי) וטורפים היטב.
מנפים שתי כוסות (אוניברסליות) קמח תופח ומערבבים על לאיחוד.
אם הבלילה נוזלית מידי הוסיפו קמח (זה תלוי בטמפרטורת החדר). הבלילה צריכה להיות עשירה וקרמית.
פרסו דק דק באמצעות סכין חדה או גררו על פומפייה 50 גרם שוקולד מריר והוסיפו לבלילה, ערבו מעט והעבירו לתבנית מזומנת או מרופדת בנייר אפייה.
בחרתי להכין את העוגה בסיר פלא אבל בהחלט אפשר להכין בתבנית 26 או ב-2 תבניות אינגליש קייק קטנות.
אפו כ-40 דקות (תלוי בתבנית ובתנור שלכם) עד שקיסם יוצא לח.
הריח, אתם לא מבינים איזה ריח … ריח וניל ושוקולד של בוקר חורפי.
שיהיה לכולנו יום מלא בתקווה, בבשורות טובות ובחיוך.
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך