בימים חמים של קיץ אני אוהבת להגיש ארוחות קלילות, לא חמות מידי ולא מעייפות מידי – אוכל 'כבד' הוא אוכל מעייף ששולח מיד לשנ"צ אחרי הביס השני… לחלקנו אין פריבילגיות שכאלה.
אז מה אני עושה בימים כאלה? משלבת בין קר לפושר – בין טרי לשאריות (כי למי יש כוח להתחמם במטבח ב-30 פלוס מעלות?) בכדי ליצור ארוחה מהירה , משביעה וכייפית.
תזכרו – אנחנו אוכלים גם עם העיניים וזה נהדר לאכול משהו מרענן שגם נראה טוב – זה תמיד עושה אותי שמחה.
הכנתי קערת בריאות שמתאימה מאוד גם לשומרי הדיאטות השונות – קערה שמשלבת את כל מה שיש לי בבית באותו הרגע.
בקערה ערבבתי כוס קינואה בטמפ' החדר, כוס קוביות דלעת שאפיתי בתנור לפני כמה ימים, כוס עלי בייבי-תרד שחלטתי לשתי דקות במים רותחים מהקומקום (לא באמת צריך את כל הטקס עם הסירים, קערות המים עם הקרח ושות'.. את זה תשמרו לשפים במסעדות), הוספתי כוס פולי סויה מבושלים (אני קונה קפוא ומבשלת עפ"י הוראות על האריזה), גיררתי גזר בינוני והוספתי בצל אדום קטן פרוס דק-דק.
אתם יותר ממוזמנים להוסיף חלבון מועדף עליכם – חזה עוף/פרוסת דג/טונה במים/ביצים או כל מה שאתם אוהבים.
לתיבול הדיאטטי- מיץ מלימון בינוני, כף שמן זית, חצי כפית חומץ בלסמי, רבע כפית מלח ומעט אורגנו מיובש.
לתיבול הלא דיאטטי – ויניגרט קלאסי עובד כאן מעולה: רבע כוס שמן זית, כפית חרדל דיז'ון חלק, מיץ מחצי לימון, כפית דבש, רבע כפית מלח. טורפים היטב, מתקנים תיבול.
אשמח בהזדמנות הקרובה להכין לכם פוסט מיוחד בנושא בישול קינואה בכמה אופנים שונים לבחירתכם.
שיהיה לכולנו שבוע נהדר, טעים ובריא 🙂
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.