את 'קציצות הניצחון של דני' פרסמתי בשיא הקורונה ובתוך כמה דקות היא הפכה למנה ויראלית שרצה ברשת.
דני הכין קציצות מטריפות ברוטב אסייתי ואני רצתי לספר לחבר'ה …
ולמה קוראים להן 'קציצות הניצחון'? כי זו הייתה הפעם הראשונה שדני קיבל אישור להכנס למטבח… מאז הוא נכנס לטריטוריה שלי לעיתים נדירות (עקב חוסר-זמן) ועכשיו אני קצת מצטערת כי הוא מבשל לא רע בכלל …
קציצות הניצחון של דני- קציצות ברוטב אסייתי
אלה כדורי בשר קלים להכנה ברוטב נהדר – ארוחה מטריפה בניחוח אסייתי.
להכנת כדורי הבשר- במעבד מזון קוצצים חצי צרור פטרוזיליה (חובבי הכוסברה, ניתן להמיר לכוסברה), 4 שיני שום, 4 בצלים ירוקים (כולל החלק הירוק, כפית מלח ומעט פלפל שחור.
בקערה לשים 500 גרם בשר טחון (בקר/עגל/הודו אדום) עם 1/4 כוס מיץ לימון (טרי), כף טריאקי, כפית שמן שומשום (לא חובה), ביצה, שליש כוס פירורי לחם והירקות הקצוצים לעיסה אחידה.
מגלגלים לכדורים בידיים רטובות (אני מעדיפה בגודל כדור פינג פונג) ומניחים על צלחת.
להכנת הרוטב האסייתי – במחבת רחבה ועמוקה על אש קטנה מחממים רבע כוס מיץ לימון (טרי!) עם כף דבש. מוסיפים 2/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק וכף רוטב סויה. מערבבים היטב ומבשלים על אש קטנה כחמש דקות.
מוסיפים למחבת כוס מים ומערבבים מידי פעם עד לביעבוע קל. מעבירים את הקציצות לרוטב ומבשלים במכסה סגור. מידי פעם נערו את הסיר ובכך הכדורים יתגלגלו ולא תצטרו להפוך אותם.
אני ממליצה על בישול של כ-45 דקות לפחות, הכדורים מוכנים תוך עשרים דקות אבל הם טעימים ורכים יותר אחרי 45 דקות.

אני בטוחה שאתם הולכים לעוף על המנה הזו – בדיוק כמו שאני עפתי עליה… כדורי בשר ברוטב אסייתי זה דבר נפלא.
שיהיה לכולנו ערב טוב, מלא בבשורות טובות ובאהבה.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.