אני אוהבת בוקר (ובטח שאת בוקר שבת) – את ערימת העיתונים שממתינה בסלון, את קנקן התה שמחמם ומעורר אותי אט אט, גם את הצלילים הלא מוכרים הבוקעים מהחוץ לפנים אני מאוד אוהבת.
אני אוהבת את הזמן שלי עם עצמי, את הזמן שלי לבד.
אלה רְגָעִים אִינְטִימִיִּים נטולי קהל, בלי דיאלוגים – ולמרות שאני אדם מאוד חברותי, יש לי את ה'קטע' הזה.
אני מתרגשת מהמונולוג הפנימי שמתקיים בתוכי, משובל המחשבות העוברות בראשי, מתלהבת מהרגע בו אני מבינה מה אני הולכת להכין בבוקר ואיך אצלם אותו.
אני גם אוהבת את הרגעים בהם אני חושבת על מה לכתוב – מה קרה אתמול, מה יקרה מחר, מה מעניין אותי, מה מעצבן אותי, מה הצחיק אותי במיוחד, מה העליב אותי, מה גרם לי לעצב, מה עשה אותי שמחה… כל הדברים האלה עוברים עלי בבוקר.
הסופרת יהודית הנדל אמרה על הצייר צבי מאירוביץ, בעלה, ש'הר נופל עליו בבוקר' ואני חושבת שאני מבינה למה התכוונה…
גם אני מרגישה שהרבה מאוד דברים עוברים עלי בבוקר מוקדם.
בחשיכה הזו, רגע לפני שבוקע היום, מתרחש משהו קסום.
כשאני עם עצמי לבדי, כשאני לא אשתו של דני, כשאני לא הבת של הוריי, כשאני לא החברה של כל חבריי היקרים, כשאני לא השכנה של איש…
רגעים מאוד אינטימים שלי עם עצמי – עם המחשבות, עם החששות, עם הדאגות, עם ההשלמות… עם כל מה שעובר לי בראש.
לא אמכור לעולם את הרגעים האלה, לא אוותר עליהם גם אם יש לי מעט מאוד שעות שינה.
אם להיות כנה… את רוב הרגעים האלה אני שומרת לעצמי בלבד. רוב המחשבות שמתרוצצות הן מחשבות גולמיות או כמוסות שאני אוהבת להשאיר לעצמי. סודות קטנים שאני מסתירה מהעולם בקנאות – משהו שבעולם הגלובלי, המהיר, הפתוח והפרוץ כל כך … קשה מאוד לשמור.
ואתם? גם לכם יש זמן אינטימי שלכם עם המחשבות שלכם? מתי הוא מתרחש?
קציצות טופו בסגנון איטלקי
את הבוקר החמים הזה אני פותחת עם קציצות על בסיס טופו בסגנון איטלקי.
אני אוהבת טופו – יש לו טעם בסיסי ונייטרלי, בזכות טעמים שונים בכל פעם יוצא לי משהו חדש ונהדר.
אגב, אם טרם הכנתם את שווארמת הטופו הנפלאה שפרסמתי הגיע הזמן לנסות. המתכון כאן.
להכנת קציצות הטופו בתיבול איטלקי
במעבד מזון (או בגירור על פומפייה דקה) קוצצים 30 עלי בזיליקום, כף עלי תימין, 2 כפיות אורגנו מיובש, 2 בצלים ירוקים (כולל החלק הירוק) ו-3 שיני שום דק דק.
מוספים 300 גרם טופו פרוס לקוביות, כפית מלח ומעט פלפל שחור עפ"י הטעם.
מעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים 2 ביצים ושליש כוס פירורי לחם או קמח שקדים ומעבדים שוב.
בידיים רטובות מגלגלים קציצות.
מניחים על מחבת נון-סטיק עם ספריי שמן על הלהבה הקטנה ביותר בעוצמתה הבינונית, הניחו את הקציצות כ-5 דקות לכל צד והגישו.
מחבת נון סטיק עם ספריי שמן מחליפה את התנור ובעצם מעניקה לנו בתוך עשר דקות קציצה עשויה לגמרי ולא מיובשת.
שיהיה לכולנו יום מלא בתקווה, בבשורות טובות ובטעם 🙂
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.