תוספת 6.12.2023
לקראת חג החנוכה המתקרב ביקשו ממני לפרסם שוב את קציצות/לביבות הכרובית המפורסמות שלי.
לביבות נפלאות שמכינים בקלי קלות לא רק בחג החנוכה.
אני אוהבת להגיש את הקציצות האלה כמנה 'עיקרית' בארוחה צמחונית כמתאבן במסיבת קוקטייל או כנשנוש מפנק עם יוגורט מתובל כהלכה.
אני בטוחה שתכיני ותהנו מהן גם בחג החנוכה.
הימים מתארכים והלו"ז שלי הופך לצפוף יותר ויותר אבל למדתי (על בשרי, אחרי שנים שזילזלתי) שעל ארוחת צהריים מלאה אסור לי לוותר.
העולם יכול להשמיע נהמות אבל אני יוצאת להפסקת צהריים מידי יום ויהי מה!
בימים כאלה אני מחפשת 'משהו לתת לו ביס' כי… סלט, גם המושקע והמלא בחלבון, לא תמיד מספיק לי – אני רוצה ביס עסיסי, בשרני וטעים ולכן הכנתי קציצות כרובית מהממות!
יצאו לי קציצות בשרניות ועסיסיות במיוחד בלי מאמץ ובמספר מצרכים בלבד – לגזור ולשמור!

לביבות/קציצות כרובית עסיסיות
בישלתי במי מלח 800 גרם פרחי כרובית מוקפאת (אפשר טרייה) עד לריכוך בינוני כי חשוב שהכרובית לא תהיה סמרטוטית.
סיננתי ומעכתי עם מועך פירה (בכדי שלא תצא עיסה חלקה מידי).
הוספתי 4 ביצים, כוס פירורי לחם, כפית מלח, כף אבקת מרק ירקות (אפשר עוף), כפית שטוחה כורכום, חצי כפית פלפל לבן טחון וכפית אורגנו מיובש. ערבבתי היטב והנחתי לכמה דקות בצד לצינון הכרובית.
חשוב – אם אתם רואים שהעיסה נוזלית מידי אחרי הצינון הוסיפו עוד פירורי לחם.
אופציות להכנה: טיגון ואפייה
בידיים לחות צרו קציצות וטגנו במחבת כמה דקות לכל צד (אני הכנתי אותן עבות והן יצאו מעולה!).
אתם בהחלט יכולים לאפות את הלבבות/קציצות הנפלאות האלה בתנור בחום 180 מעלות, רק הוסיפו לעיסה כ-2 כפות שמן זית בכדי שלא יתייבשו.
להגשה: אני אוהבת להגיש את לביבות הכרובית עם יוגורט ועירית קצוצה, עם סלט גדול או סתם ככה ישר מהמחבת לפה כי בסופו של דבר ארוחת הצהריים שלנו היא זו שמחזירה לנו אנרגיה.
אני הולכת לאכול – צהריים נפלאים לכם יקיריי,
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.