***פוסט מימי הקורונה הראשונים ***
אני חייבת לשתף אתכם שהתמכרתי באופן סדרתי למדור לחיפוש קרובים.
לא, אל תטעו – אני לא מדברת על אותו מדור משנות החמישים אני מדברת על המדור לחיפוש קרובים מודל קורונה 2020.
אותו מדור בעיתונות המספר על המסלולים של כל חולי הקורונה מאומתים שעלולים היו להיות קרובים אלינו פיזית – אני יודעת שזה נשמע קצת הזוי ועל הגבול האובססיבי אבל… בזכותם הכרתי כל כך הרבה מקומות בארץ, יעדי נסיעה לחו"ל וחנויות שלא הכרתי קודם שתמיד טוב להכיר…
טוב, אם לא נצחק קצת על עצמינו נבכה מהמצב.
מדהים אותי בכל פעם מחדש לגלות עד כמה הסקרנות הטבעית שלנו, המציצנות אל חייהם של האחרים, היא החדשות המעניינות ביותר.
הרי החדשות כבר חוזרות על עצמן בלופ ואין לי חשק או כח להכילן מעבר לעיתון הבוקר היומי.
בהזדמנות זו, אני רוצה לאחל לכל החולים החלמה מהירה וחזרה איתנה לשיגרה.
ביקשתם ממני מתכונים קלים, טעימים ומנחמים – אני כאן בשבילכם, עובדת המון במטבח ומתנסה במתכונים מרחבי העולם בכדי להביא אליכם רגעים של טעם טוב.
אי שם לפני כמה שנים מתכון נהדר שהכנתי לקציצות קינואה טעימות ומיוחדות שהכנתי לאתר הנשים סלונה – אתם יכולים לטגן או לאפות בתנור ב-180 מעלות על נייר אפייה משומן.
בשלו כוס קינואה בשפע מים רותחים וסננו (איך יודעים שהקינואה מוכנה? תוכלו לראות כל גרגיר פתוח שעומד בפני עצמו).
לקינואה המבושלת הוסיפו 2 זוקיני מגוררים גס, שני גזרים מגוררים גס, בצל קטן מגורר דק דק, 3 ביצים, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף שמן זית, 3 כפות פירורי לחם וערבבו לעיסה אחידה.
הכינו צלחת עם מעט פירורי לחם לטבילת הקציצות.
צרו קציצות בגודל המועדף עליכם בידיים רטובות ושטחו אותן מעט, העבירו לצלחת פירורי הלחם וכסו את הקציצה בפירורי לחם.
טגנו בשמן חצי עמוק, על מחבת נון סטיק או הניחו על נייר אפייה מרוח בשמן זית ואפו בתנור ב-180 מעלות.
והרי לכם קציצות מיוחדות וכל כך טעימות!
שלכם באהבה, עדי קאופמן.