החיים לא תמיד מעניינים, רוב הזמן הם גם לא רגעי אושר צרופים… לצערי אנחנו בעיקר חיים את ההרגלים – את חיי היום יום, את ערימת החשבונות הנערמת שצריך לעבוד קשה בכדי לשלמם ואת שלל המטלות המעצבנות שמחכות לנו כמו כלים מלוכלכים בכיור ונסיעה לאירוע מיותר במרחק שעתיים נסיעה בפקקים.
רוב הזמן החיים לא כל כך זוהרים ובטח שלא נוצצים… הם גם לא כל העת קשים ומדכאים, רוב החיים נעים סביב האמצע, אותו אמצע דומם – האמצע הזה הוא החיים שלנו.
והיום, 24.10.2023, אנחנו יכולים רק לחלום על האמצע הדומם הזה – אמצע שהוא שגרה, אמצע שמזכיר לנו שלפעמים יש לנו קצת שקט וקצת שעמום בחיים.
אתמול קראתי פוסט של קוראת קבועה שלי (לא אציין שמות) שכתבה שכבר נמאס לה לראות את המלאכותית ואת העמדת הפנים ברשתות החברתיות, את החיוכים וגם את הבכי הסינטטיים שמאחוריהם אין שום דבר…
כל כך הזדהיתי עם מה שהיא כתבה – לא תמיד יש לי משהו ממש חכם לומר, בימים מסוימים אני קמה ודבר לא מתחשק לי. רגעים שבהם אני בוחרת להשתבלל, בדיוק כמו בימים המטורפים שלנו עכשיו (אוקטובר 2023) ולכמה שעות אפילו להעלם… יש ימים שבהם חוש ההומור שלי נשאר לישון עד הצהריים מבלי להתבייש…. ומאז ה-7.10.2023 הוא יוצא רק לעיתים (אבל יוצא, וטוב שכך).
אני לא מכינה טקסטים מראש וגם לא מתזמנת את הפוסטים שלי – אני כותבת את מה שאני מרגישה באותו רגע, אולי לא את כל מה שאני מרגישה אבל כל מה שאני כותבת הוא אמת… ובאמת יש המון גוונים אפרוריים ולא סקסיים או 'מרגשים', לפעמים אני קמה עם הרבה פחות מילים.
תכניות הריאליטי גורמות לנו כל הזמן לחשוב שיש אנשים שהחיים שלהם 24/7 מעניינים ומשמחים… זו אשליה שמוכרת לנו פנטזיות בשלושה תשלומים ללא ריבית בכרטיס אשראי… כי גם האישיות שלנו צריכה מנוחה לפעמים…
לפעמים לא בא לי להראות, לא מתחשק לי להיות נחמדה – לא מתחשק לי להחשף או שפשוט אין לי מה להגיד… אז אני פורשת ליום-יומיים ונזכרת שיש מקום נפלא שבו אני נהנית כל כך להיות בדיוק אני… ולא מי שהייתי רוצה שתחשבו שאני.
גם אתם מרגישים שהעולם הפך למלאכותי כל כך? איפה אתם מרגישים שאפשר לפגוש אמת בחיים האלה? והאם גם לכם מתחשק מידי פעם לקחת הפסקה יזומה של 24 שעות מהמדיה בכדי להטען מחדש?

קרקרים מקמח חומוס – כאלה שלא תפסיקו לנשנש
הבוקר אני פותחת את היום עם קרקרים משגעים וקלים כל כך להכנה!
מחממים תנור ל-160 מעלות בטורבו (טורבו מייבש ולכן הוא מעולה לאפיית קרקרים).
בקערה מערבבים כוס קמח חומוס, כוס שיבולת שועל דקה (מהירת הכנה), חצי כוס גרעיני חמניה (לא קלוי), חצי כוס גרעיני דלעת (לא קלוי), רבע כוס שומשום רגיל, רבע כוס שומשום שחור, רבע כוס זרעי פשתן טחונים (אופציונלי) ורבע כוס קצח (אופציונלי).
מוסיפים 2 כפות שמן זית, 2 כפיות מלח, כף אורגנו מיובש, 2 כפות דבש/מייפל/סירופ חרובים (לסוכרתיים) ו-שתיים וחצי כוסות מים.
טורפים היטב. מקבלים נוזל (ככה זה צריך להיות, אל דאגה).
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה – מוזגים את הבלילה ומשטחים לגובה אחיד.
מכניסים לתנור לרבע שעה, מוציאים ומסמנים עם סכין חריצים לחיתוך קל.
מחזירים לתנור ל-45 דקות נוספות עד שהקרקרים יבשים וקריספיים. תבדקו לפני שאתם מוציאים, זה תלוי מאוד בתנור שלכם – הקרקרים חייבים להיות קריספיים ומיובשים ולכן אם יש צורך השאירו אותם יותר זמן בתנור.
מצננים ושומרים בכלי סגור עד עשרה ימים.
אין כל סיבה לקנות קרקרים כל כך יקרים כמו במעדניות – זה קל, אחרי שתנסו תתמכרו!
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.