הדבר הראשון שאני עושה כשאני קמה מהמיטה הוא להרתיח מים לקפה ולרוץ לחדר האמבטיה לריענון הבוקר. שטיפת ידיים ופנים בסבון עם ריח שאני אוהבת במיוחד ובצחצוח שיניים כשברקע בוקעים צלילים שלווים, נטולי מילים שפותחים לי את היום במעין מדיטציה 'מרחפת' שעושה לי טוב ומחזירה אותי לרוטינה, רוטינה שהיא שגרה מבורכת.
עכשיו, כשאני מתעוררת בבית חדש שבו כמעט ולא חייתי, אני מתחילה לסגל לי רוטינות קטנות .. זה כל כך ראשוני. אני מרגישה כאן בבית אבל עדיין לא מזהה את המרחב הזה עם 'הבית שלי', זה כנראה יעבור בקרוב ואפילו אשכח שכתבתי על כך.
את הקפה הראשון אני שותה בסלון ליד החלון הגדול והפתוח שמביא איתו משב רוח (קריר-קליל), אח"כ מגיע הקפה השני (אני אוהבת "שילושים קדושים") שאותו אני שותה עם שלל עיתוני הבוקר והמגזינים ה'אידיוטים' (אני אישה ארצית, עיתוני נשים הם אורחי הכבוד בסלוני ואחרי שנים של בושה והסתרה – אני מניחה אותם על השולחן) ואת הקפה השלישי אני לוגמת בדיוק עכשיו, כשאני כותבת את המילים לטור הבוקר הזה.
כתיבה היא סוג של מדיטציה, מזקקת את המחשבות, ממלאת באנרגיה, מרוקנת מחשבות ישנות שמפנות את מקומן למחשבות חדשות… אני אוהבת לכתוב בבוקר, כמה שיותר מוקדם, זו השעה הכי מזוקקת שלי, היא משמחת ואני מקיצה בזכותה ליום החדש.
בשעה כזו אני כותבת ב'כתיבה אחת' (לכן לפעמים תראו שגיאות הקלדה שונות ומשונות, כי הכתיבה הזה היא חלק מתהליך ההתעוררות בבוקר, זו המדיטציה הפנימית שלי).
אתם חלק מהטקס שלי, אני מתעוררת כאן, יחד אתם בכל בוקר – ספל הקפה השלישי והאחרון לפני פתיחתו של יום, אתם גם ההשראה לכתיבה – דברים שהזכרתם לי, סיפרתם לי, גיליתם לי או דברים חשבתי בעקבות משהו שכתבתם מפעילים אותי.
כמו שאתם יכולים לראות אני אט אט מייצרת לי שגרה – חזרתי לכאן, אני בעניינים, אני קוראת עיתונים, עשיתי אתמול סיבוב קצרצר בשוק וזה עשה אותי שמחה מאוד, אני מתאקלמת ומאקלמת את הבית אלי… אני כאן, מאושרת להיות כאן עם רוטינה קבועה שמזכירה לי כמה אני קבועה כאן בישראל.
ואיך רוטינת הבוקר שלכם?
הבוקר הכנתי רסק תפוחי טבעי וטרי בכלום מאמץ – שווה לכם להכין ולהנות מטעם נהדר במינימום השקעה ובמקסימום טעם.
רסק תפוחים טבעי ובייתי
קולפים ומגלענים קילוגרם תפוחי עץ (אני אוהב לשלב סוגים שונים, אתם מוזמנים לבחור את הסוגים המועדפים עליכם) ומניחים בסיר, מוסיפים מים שיכסו את הקרקעית (כרבע כוס בלבד).
בשלב זה אפשר להוסיף כפית קינמון טחון/מקל קינמון/מקל וניל משומש ואפשר גם לוותר.
מבשלים על סף ריחה עדינה מאוד עד שהתפוחים מתרככים (זה תלוי בזן וגם בבשלות התפוחים).
מעבירים לבלנדר/מעבד מזון ומרסקים עד לקבלת מרקם אחיד.
הרי לכם רסק התפוחים הטוב שיותר שתטעמו, באחריות. בלי סוכר, בלי חומרים מייצבים ובלי חומרים משמרים.
מה עושים עם רסק תפוחים?
אפשר להחליף באמצעותו ביצים במתכונים ובכך לטבען (להפוך לטבעוני) עוגות.
אפשר להכין עוגות תפוחים משגעות בטעם מודגש.
להגיש עם גרנולה ואגוזים (זה מעדן)
אני אוהבת לזלול ממנו ככה סתם…. כי זה הכי טעים בעולם כשזה טרי.
חשוב – יש לאחסן במקרר בצנצנת ולאכול תוך מספר ימים – כי אין כאן חומרים משמרים.
שיהיה לכולנו יום שגרתי, שמח וטעים
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך