כשהייתי סטודנטית צעירה, חסרת ניסיון קולינרי בסיסי ובעיקר רעבה שניצל תירס היה השניצל החביב עלי ביותר – הוצאתי מהמקפיא, טיגנתי 5 דקות והעברתי לצלחת – הרגשתי כמו מלכת העולם (מינימום).
מדהים איך דברים קטנטנים מעניקים לנו ביטחון – אני חושבת שבזכות שניצל התירס התעשייתי הצלחתי לשבור את מחסום המטבח…. כי מי שקורא אותי כאן שנים יודע שאמא שלי העיפה אותי מהמטבח 'שלה' בגיל צעיר מאוד…
במשך שנים אהבתי אותו – את ההוא המתועש, מלא חומרים שנכתבו באותיות מוזרות עד שהחלטתי להכין שניצל תירס לבד בבית.

שניצל תירס בייתי – גרסת הבלבוסטע
הרבה מתכונים טובים לשניצל תירס ביתי רצים ברשת אבל המתכון שהכנתי הוא הטעים, העסיסי והמפתיע ביותר שיצא לי ואני בטוחה שתתאהבו בו גם אתם.
כמה נקודות לתשומת לבכם:
1. את שניצל התירס ניתן לטגן (אני טיגנתי בשמן לא עמוק אלא ברבע גובה) או לאפות על גבי נייר אפייה מרוח בשמן ב-190 מעלות כעשרים דקות.
2. ניתן להחליף את התירס בכל ירק שאתם אוהבים (בכמות זהה) ברוקולי חצי מבושל, כרובית חצי מבושלת, גזר גמדי חלוט מספר דקות, תרד (ללא חליטה).
3. זמן הצלייה והאפייה משתנה בהתאם לגודל ולעובי הנבחר. (אני הכנתי מעט עבים ובגודל קציצה סטנדרטית).
4. לפעמים יהיה עליכם להוסיף עוד חומרים 'יבשים' – כי כל סוגי הקורנפלור או פירורי הלחם שונים אלה מאלה.

להכנת שניצל התירס
סננו שתי קופסאות שימורים של גרעיני תירס (סה"כ אתם צריכים כ-550 גרם תירס אחרי סינון) והעבירו למעבד מזון.
הוסיפו כוס (אוניברסלית) שיבולת שועל מהירת הכנה, כף גדושה קורנפלור והפעילו בפולסים עד לקבלת עיסה גושית.
העבירו לקערה והוסיפו ביצה, כפית מלח, חצי כפית פלפל לבן ושתי כפות קטשופ.
הוסיפו לעיסה כחצי כוס פירורי לחם בהדרגה והעבירו למקרר לעשר דקות התייצבות. אם העיסה רכה מידי (היא לא אמורה להיות נוקשה אבל לא נוזלית!) הוסיפו מעט קורנפלור.
בידיים רטובות הכינו קציצות, טבלו בפירורי לחם וטגנו או הכניסו אותן לתנור.
אתם לא מבינים איזה שניצל תירס מהמם יצא לי, דני שאל מתי אני מכינה שוב ואני צחקתי בקול רם כי לא האמנתי שאי פעם חשבתי לקנות שניצל תירס תעשייתי…
מכינים? ספרו לי – זה כל כך משמח
שיהיה לכולנו יום מלא בבשורות טובות,
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך.