30.10.2023
חלמתי כל היום על התבשיל הנהדר הזה – תבשיל קישואים צמחוני, בעל ניחוח של בית (ותבלין שעושה בו פלאים) עם אורז מבושם מכורכום…
חלמתי והכנתי… כי בימים כאלה כל מה שאני רוצה זה אוכל של בית חם ומנחם, כזה שיאסוף אותי ויחבק אותי חזק-חזק ויספר לי שבסוף… יהיה לנו טוב.
אני משוגעת על תבשילים, בעיקר כאלה שמזכירים לי בית וימים של תום…
התבשיל הזה עושה לי חם בלב- הוא צמחוני, טעים ובעל טעם עמוק של בישול של אמא.
תבשיל קישואים ברוטב עגבניות הוא תבשיל מהיר, דיאטטי וטעים במיוחד – התבשיל שלי בניחוח כמון, אתם בהחלט יכולים לוותר עליו אבל שווה לתת לכמון כאן צ'אנס, הטוויסט שהוא מעניק שווה במיוחד.
במחבת רחבה ועמוקה אידתי בצל בינוני פרוס בכף שמן זית עד לשקיפות, הוספתי 3 קישואים גדולים פרוסים לעובי 1 ס"מ, 4 שיני שום קצוצות, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור וחצי כפית כמון.
כשהקישואים מתחילים להתרכך (כ-5 דקות מרגע כניסתם למחבת) מוסיפים 200 גרם רסק עגבניות, מעט דבש/מייפל וחצי צרור שמיר קצוץ.
מערבבים בעדינות ומוסיפים חצי כוס מים. מבשלים כמה דקות ומגישים.
אני אוהבת להגיש את התבשיל הנהדר הזה עם אורז בסמטי צהוב (מבשלת אותו עם כפית כורכום ומלח) – זו ארוחה כייפית, משביעה, טעימה מאוד, לא מנפחת ובעיקר… לא מרדימה.

שיהיה לכולנו ערב טוב, טעים ומלא בבשורות טובות!
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.