זיפט – זו ההרגשה שלי ביממה האחרונה עם האומיקרון הזה שככל הנראה כבר הדביק אותי (אך עדיין לא נצפה בבדיקה).
את כל חיי העברתי אתמול למיטה, למזלי קנינו לאחרונה מיטה טובה עם מזרן משובח- ככה שהסבל נוח יותר..
אבל עדיין כל הגוף כואב לי, השרירים נתפסו לי משכיבה מתמדת, אני מרגישה שכדור בייסבול תקוע לי באף ומצב הרוח הכללי נמדד בגובה ים המלח…
אני יודעת שזה יעבור ובעוד שבוע כבר אשכח את הכל… אבל עכשיו מותר לי לקטר… קצת.
דני, לעומתי, הוא אופרה אחרת – הוא קוסם של ממש ומצליח להוציא מכל דבר את המקסימום. הוא מקורר מאוד, משתעל לכל עבר ועייף מהרגיל אבל העביר אתמול הרצאה בזום במסגרת הספריה הלאומית ואין לי מושג איך עשה זאת.
בימים כאלה אני בוחרת במזון טבעי ככל האפשר, קל לעיכול ומחייה נפש – הכנתי הבוקר סיר מלא בציר ירקות שכדאי שיהיה גם לכם בבית באופן קבוע.
בכל הזדמנות אני מכינה ציר ומקפיאה בקופסאות – הוא נהדר כבסיס למרק מהיר, בסיס למרק ירקות נהדר, כבסיס לרטבים ואני פשוט שותה אותו ככה בבוקר קריר.

ציר ירקות מושלם
המתכון מתאים לסיר כ-5 ליטרים.
פרסתי גס 2 בצלים, 4 גזרים, 4 גבעולי סלרי, הוספתי שורש פטרוזיליה פרוס, שורש סלרי פרוס, צרור קטן שמיר, צרור קטן פטרוזיליה וצרור קטן תימין (תנסו עם תימין – זה מדהים!), 5 שיני שום פרוסות לרוחב, כף מלח וכפית פלפל שחור (אפשר לחילופין כמה גרגירי פלפל אנגלי).
כיסיתי במים והבאתי לרתיחה, הורדתי לאש קטנה ובישלתי במכסה סגור לפחות 3 שעות (כל המאריך הרי זה משובח).
שיהיה לכולכם יום בריא, מלא באופטימיות ובבשורות טובות!
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.