לפני שנים כשכתבתי ב'סלונה' קראתי לעוגה הזו 'העוגה של גל' ע"ש בעלי לשעבר שזו הייתה העוגה המועדפת עליו – והנה שוב המתכון המעולה, הקל ונטול האפייה הזו לפניכם 🙂
עוגת גבינה פירורים קלה להכנה וללא אפייה – המתכון נולד עם קיצורי הדרך שהופכים את הכנתה לפשוטה ומהירה במיוחד.
במתכון הזה בסיס העוגה והפירורים שמעליה עשויים מביסקוויטים מרוסקים שמקצרים משמעותית את זמן ההכנה, לא דורשים אפייה ובטח שלא מיומנויות מיוחדות.
אני חושבת שאפשר להכתיר את עוגת גבינה-פירורים כעוגה הישראלית ביותר – אין שניה לה בקלילות ובטעם, נקודה.
לעוגה בקוטר 26-24 עגולה (אפשר מרובעת סטדנרטית)
ל’בצק’:
300 גרם פטי בר בטעם חמאה/ עוגיות חמאה
5 כפות סוכר רגיל (אפשר להפחית או להחליף ב'כמו סוכר')
100 גרם חמאה מומסת
כף תמצית וניל/ ליקר שקדים (אמרטו)
לגבינה:
2 שמנת מתוקה (לפחות 38 אחוז שומן- טעים זה גם משמין לפעמים)
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
3/4 כוס אבקת סוכר
חצי כוס חלב
כפית גרידת לימון
1/2 שקית ג’לטין (7 גרם)
1/3 כוס מי ברז בטמפרטורת החדר
להכנה:
ממיסים את החמאה במיקרו, מוסיפים את פירורי הפטי בר ומהדקים 2/3 מהכמות לתחתית של תבנית משומנת. מכניסים לפריזר, את שאר הפירורים מכניסים למקרר עד לקישוט העוגה.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד. מכניסים למקרר.
מערבלים במיקסר חלב, סוכר, גבינות במהירות נמוכה כמה דקות ומוסיפים את הפודינג עד שתתקבל תערובת חלקה, תוך הוספת גרידת הלימון.ממיסים את הג’לטין במים (כרבע שעה עד שכל הנוזלים נעלמים( מוסיפים את הג’לטין לתערובת הגבינה ומערבבים באמצעות מרית בזהירות רבה, יוצקים את תערובת הגבינה על הקצפת ומקפלים בזהירות.
יוצקים את התערובת על בסיס העוגה ומשטחים, מפזרים את הפירורים הנותרים ומצננים לפחות 4 שעות.
כל שנותר הוא לחכות ולהמתין בסבלנות …תהנו מהעוגה הזו!
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.