אני כל כך מתגעגעת להוריי, לא ראיתי אותם כבר זמן רב ואני מבינה שיקח עוד זמן עד שאוכל לראותם שוב – המגיפה הזו רק התחילה ואין לדעת מתי תעלם מחיינו.
אני יודעת שזה לטובת כולנו אבל אני מרשה לעצמי להתבכיין קצת.
אני מתגעגעת לאבא ואמא לחיבוק שלהם, לפטפוט ולדפדוף המשותף של אמא ושלי במגזינים, מתגעגעת לצחוק קצת עם אבא, מתגעגעת לאוכל הכי טעים בעולם של אמא (לכרוב הממולא, לכרובית המטוגנת..) ולשהייה המשותפת שלנו יחד.
אני מתחילה להרגיש באוויר את חג הפסח מתקרב ולא מצליחה להאמין שאנחנו נמצאים בטירוף הזה…הבנתי את מה שסירבת להבין, בחג הפסח הזה נהיה כאן לבד. זה עצוב.
הכנתי קבבונים טעימים וקלים מאוד לשיפור מצב הרוח שלי, הקבבונים ללא ביצים, לחם, פירורי לחם. את המתכון קיבלתי לפני כמה שנים מאביה של חברה, מתכון אליפות!
שימו לב- ניתן לאפות את הקבבונים רק במידה והבשר מכיל שומן (באם הוא דל שומן, הוא יתייבש באפייה).
לשים היטב בקערה 500 גרם בשר בקר, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חופן פטרוזיליה קצוצה דק דק (לא חובה, אגב), בצל קטן קצוץ/מגורר על פומפייה, 3 שיני שום כתושות וכפית סודה לשתייה.
סודה לשתייה הופכת את הקציצות לאווריריות, רכות ועימות במיוחד – אל תוותרו עליה.
הניחו את התערובת במקרר לרבע שעה לכל הפחות.
צרו קבבונים וטגנו במחבת עם מעט שמן, על גריל או מחבת פסים או אפו בתנור ב-180 מעלות על גבי נייר אפייה מעט משומן.
אתם הולכים להתאהב במתכון הזה, הוא קל ונהדר, טעים להפליא והוא כל כך מהיר…
שיהיה לכולנו יום נפלא, מלא בבשורות טובות!
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.