11.1.2024
את הבוקר הזה אני פותחת מוקדם מאוד כי יש לי כל כך הרבה סידורים שאותם דחיתי (כדחיינית מדופלמת) לחמישי… והנה הגיע חמישי… עכשיו זה זמן האמת.
כתבתי המון לאורך השנים על דחיינות ואני חושבת שזו עדיין התכונה הכי מעצבנת שלי, תכונה שאני לא באמת מצליחה להפטר ממנה וככל הנראה תשאר איתי לעולמי עד… או לפחות עד שיכריחו אותי לקום ולבצע מיד.
היום אחה"צ תהיה כאן עוגה לשבת (שדחיתי את הכנתה ואת צילומה להיום🙈, רואים? אני עקבית) -זו תהיה עוגה נפלאה מהסוג המנחם שמכינים בכמה דקות וטורפים כל השבת. אל תפספסו אותה 🙂
בינתיים, תתענגו על ממרח עגבניות מושלם שמכינים מעגבניות לחות שנמצאות במקררים בכל סופר – מקור הממרח באיטליה והיום הוא כבר מוגש בארוחות הבוקר בכל בתי הקפה בישראל. ממרח קל להכנה וכיף שיש צנצנת כזו המחכה במקרר 🙂
כמה מילים על ממרח עגבניות
הכנתי ממרח עגבניות לחות מדהים שעולה על כל ממרח קנוי ומכינים אותו בדקה עבודה בלבד.
ניתן להגיש את הממרח הנהדר הזה בארוחות בראנץ', למרוח בכריכים ואפילו להשתמש בו בהוספת טעם לפשטידות ולקישים. הממרח הזה לא שונה מפסטו או טפנד זיתים – הוא נהדר ושווה להכינו.
אני לא מכינה את העגבניות בעצמי, גיליתי שניתן לקנות עגבניות מיובשות לחות (חשוב, שימו לב לחות – במקררים בסופר) מצויינות והן הבסיס לממרח.
למעוניינים – מתכון להכנת עגבניות לחות
אם אתם רוצים להכין עגבניות לחות בבית – זה קל אבל דורש זמן והשקעה (רוב ההשקעה בעלות החשמל)
מניחים על נייר אפייה חצאי עגבניות (עדיף שרי או קטנות מסוג תמר) עם הפנים כלפי מעלה (שחיתוך של העגבניה כלפי מעלה) ומניחים בתנור ב-100 מעלות לכ-6 שעות (תבדקו, כל תנור מתנהג אחרת).

ממרח עגבניות איטלקי
במעבד מזון קטן עיבדתי כוס וחצי עגבניות לחות, חצי כוס צנוברים (שקליתי על מחבת ללא שומן עד שהשחימו מעט), 10 עלי בזיליקום, 3 שיני שום וחצי כפית מלח.
עיבדתי בפולסים תוך הוספת רבע כוס שמן זית בהדרגה עד לקבלת ממרח.
אתם יכולים לשמור על הממרח במקרר בכלי סגור עד 3 ימים והוא כל כך טעים שיגמר עוד קודם.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.