עוגת אגסים-טחינה מפתיעה
אני אוהבת עוגות שמשלבות פירות, העוגה שלי לשבת משלבת שתי אהבות בעוגה אחת – אני חולת אגסים ומשוגעת על טחינה גולמית.
העוגה הזו היא עוגה מהסרטים, מכינים אותה בלי כל מאמץ ונהנים מעוגה עם טעם מיוחד.
מחממים תנור ל-180 מעלות (לא בטורבו).
לבלילת העוגה –
בקערה גדולה טרפתי 200 גרם מעדן חלב בטעם וניל, חצי כוס טחינה גולמית, 3 ביצים, חצי כוס שמן צמחי, חצי כוס סוכר וחצי כוס דבש לבלילה אחידה.
ניפיתי 2 כוסות קמח תופח והוספתי חצי כוס מים רותחים טרפתי היטב והנחתי בצד. אל דאגה אם טרפתם כחצי דקה היטב לא תצא לכם חביתה – נשבעת!
בינתיים, קילפתי ופרסתי לחצאים 7-8 אגסים קטנים וגלענתי אותם.
שימנתי תבנית עגולה קוטר 24 מזגתי את הבלילה ומעליה הנחתי את פרוסות האגסים.
אפיתי כ-40 דקות עד שקיסם יצא נקי (הזמן תלוי בתנור שלכם).
ציננתי, פיזרתי אבקת סוכר והגשתי. תוכלו להגיש אותה עם כדור גלידת וניל או פשוט ככה עם ספל קפה או תה.
טיפים וגיוונים:
1. אתם רוצים להפוך את העוגה לפרווה? המירו את מעדן החלב למעדן סויה בטעם וניל.
2. רוצים להפוך את העוגה לטבעונית? המירו את הביצים בכוס רסק תפוחים, את הדבש/מייפל בסילאן ואת מעדן החלב במעדן סויה בטעם וניל- והרי לכם עוגת אגסים-טחינה מטובענת כהלכה.
3. לא השגתם אגסים? תוכלו להמיר באגסים מקופסת שימורים, טיפ שלי- שטפו אותם במים והסירו את הסירופ המתוק מהם.
4. נמנעים מגלוטן? המירו בקמח ללא גלוטן לאפייה עם 2 כפיות אבקת אפייה או בקמח שקדים עם 2 כפיות אבקת אפייה.
זכרו, אוכל טוב לא חייב להפוך למטלה קשה, הוא גם לא צריך להיות יקר – הוא בעיקר צריך להיות טעים.
שיהיה לכולנו יום נהדר, מלא בשמחת חיים ובבריאות!
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.