פוסט שנכתב בימים הראשונים שלנו בברטניה
אתמול גיליתי שלבריטים יש חוש הומור וזה היה מצחיק ואפילו חמוד מאוד.
אנחנו גרים בקיימברידג' בקוטג' דו-משפחתי באיזור המערבי של העיר, מול הבית שלנו יש שדה פתוח עם שבילים שמובילים למרכז העיר, האיזור נחשב למבודד יחסית אבל אין כאן פשיעה ולכן לא פחדנו לעבור לגור כאן.
בלילות (או נכון לומר, בשעה 16:30) כבר אין כאן אור בכלל ובכדי להגיע ממקום למקום אני נעזרת בפנס…הייתם מאמינים? בריטניה הגדולה במאה העשרים ואחת … הם די חסכוניים
הזמנתי אתמול איסוף של חליפות וחולצות מכופתרות של דני לניקוי יבש דרך אתר אונליין וחיכיתי לשליח שיגיע.
בדיוק בשעה 19:00 התקשר אלי דונאלד, בריטי חביב שאמר לי שהוא לא מוצא את הבית.
הייתה לי הרגשה שזה יקרה … אף אחד לא מוצא את הבית שלנו ובטח שלא בחשיכה (רק לומר, שאני עם כל בעיית ההתמצאות שלי – מצאתי אותו מייד, פשוט מגיע לי פרס נובל לאיתור שבילים נסתרים).
אמרתי לו שאצא החוצה ואחפש אותו, יצאתי בלי מעיל בקור הבריטי אבל שכחתי כמה קר בחוץ, שוחחנו כל הדרך בטלפון – הוא ניסה להסביר לי איפה הוא נמצא ואני ניסיתי להסביר לו שאני חדשה כאן ושאין שום סיכוי שאדע לכוון אותו … צחקנו כל כך בטלפון כשאני ממשיכה להתהלך לאורכה ולרוחבה של השכונה האפלולית עם הפנס שלי …
בינתיים דיברנו על החיים, על מזג האויר, הוא שאל אותי מהיכן אנחנו בעולם – אמרתי לו שמישראל … הוא שאל שאלות על ירושלים ולפתע, אחרי 450 מטר צעקתי לו שאני רואה אותו.
וואו התרגשתי כאילו פגשתי חבר ילדות או לכל הפחות כאילו סיימתי מסע כומתה בצנחנים… האיש החביב הזה חייך אלי חיוך מתוק ושנינו פרצנו שוב בצחוק מהסיטואציה.
שאלתי אותו אם הוא יקח אותי טרמפ (הייתי בהלם ששאלתי) כי הלכתי המון – הוא הכניס אותי למכוניתו מפוצצת הבגדים.. אמרתי לו שבזכותו יהיה לי מה לכותב מחר בבלוג שלי.
דונאלד התעניין ואז אמר לי – יש לי מתכון בשבילך!
הייתי קצת המומה אבל אשתו, מסתבר, מכינה סקונס מעולים והוא הבטיח שישלח לי מתכון – אחרי שעה קיבלתי ממנו את המתכון … ואני? אני שמחתי שהייתה לי הרפתקאה עם בונוס של מתכון טוב במיוחד.
מתכון לסקונס חמאה קלאסיים (מתכון ל-6 לחמניות בינוניות גדולות או 9 בינוניות)
מחממים תנור ל-220 מעלות לא בטורבו.
בקערה מערבבים היטב 1/2 2 כוסות קמח תופח, 1 שקיק אבקת אפייה (זו לא טעות), 1/4 כפית מלח, 1/4 כוס סוכר או תחליף. מוסיפים 90 גרם חמאה חתוכה לקוביות ומפוררים בידיים עד לקבלת קמח חולי.
אם תרצו תוכלו להכין את הסקונס במיקסר עם וו גיטרה אבל זו ממש לא חובה. בקערית מערבבים היטב 2/3 כוס חלב פושר (לא רותח, חמים!), כפית תמצית וניל וכף מיץ מלימון טרי.
מוסיפים לקערה עם תערובת קמח-חמאה.
מערבבים היטב בכף עד לקבלת תערובת אחידה. יכול להיות שהבצק יראה לכם נוזלי מידי – אין מה לדאוג זה עוד מעט ישתנה. למשטח עבודה מקומח מעבירים את הבצק ומעבדים אותו מעט. אם הוא עדיין נוזלי מידי הוסיפו מעט קמח. הבצק אמור להיות רך.
משטחים לגובה של כ-4 ס"מ. קורצים באמצעות קורץ עוגיות או כוס את הסקונס לגודל שתרצו. הניחו נייר אפייה על מגש תנור, טרפו ביצה והברישו את הסקונס לפני הכניסה לתנור.
אפו כ-10 עד 14 דקות – תלוי בגודל ותלוי בתנור שלכם – הם מוכנים כשהם זהובים וגבוהים.
מוציאים, בודקים אפייה ומגישים אותם חמימים עם חמאה/גבינת שמנת/ קונפיטורה.
בריטים אוהבים להגיש סקונס לארוחת הבוקר ולשעת התה של השעה 17:00- והן פשוט נפלאות גם ככה כפינוק באמצע היום.
מכינים? ספרו לי, זה ישמח אותי כל כך!
שיהיה לכולנו יום נהדר, סופשבוע טעים ונפגש מחר בבוקר
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.