במשך הרבה מאוד שנים תהיתי אם אני אישה בעלת שִׂמְחַת חַיִּים.
בכנות, שנים התלבטתי בנושא כי אני מכילה הכל מהכל … ככל הנראה כמו רוב בני האדם. אבל הנושא הזה תמיד סיקרן אותי כי הרגשתי ששִׂמְחַת חַיִּים היא חלק ממני, ממי שאני למרות שהיו לי הרבה ימים לא שמחים.
שִׂמְחַת חַיִּים היא יכולת (לדעתי) – היא היכולת לשמוח מדברים קטנים גם בימים קשים. היכולת להנות מפרח שפורח, משיר שעושה מצב רוח טוב, מיצירת אמנות, ממפגש משמח עם מישהו יקר.
היום אני כבר לא מתלבטת, אני יודעת ששִׂמְחַת חַיִּים היא חלק ממני – יש לי שמחת חיים והיא זו שעוזרת לי להתעורר בכל יום למציאות כל כך מורכבת ולראות את החלקים הטובים שעוד נותרו.
ואתם? לכם יש שִׂמְחַת חַיִּים? מהי שִׂמְחַת חַיִּים? והאם היא חלק נרכש או טבוע באופי שלנו?

עוגת משמשים מהממת – עוגה בחושה עסיסית ומפתיעה
אני מתה על פירות ומסוגלת לזלול מהם 2 קילוגרם ביום … אבל עוגות עם פירות לקח לי שנים לאהוב ולהוקיר.
אז הנה עוגה אחת משמחת במיוחד – עוגת משמשים קלה וטעימה שתעשה לכם את השבת 🙂
המתכון לעוגה בקוטר 24 (בתמונה עוגה אישית – בשליש מכמות המצרכים כי אני אוכלת לבד).
מחממים תנור ל-180 מעלות לא בטורבו.
בקערה טורפים 3 ביצים, 2/3 כוס סוכר או תחליף סוכר (סוויטאנגו/סטיביה), כף תמצית וניל (ניתן להמיר באמרטו או בתמצית פירות הדר), 75 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לפרווה- מחמאה/נוטרינה), 2 גביעי יוגורט טבעי לפחות 3% שומן (לפרווה – 2 גביעי 'יוגורט' אלפרו סויה בטעם וניל) לתערובת אחידה.
מוסיפים 2 כוסות קמח תופח וכפית סודה לשתייה. טורפים עד איחוד.
שימו לב – הבלילה צריכה להיות קרמית ו'כבדה' בכדי שהמשמשים לא ישקעו. אם היא כבדה מידי הוסיפו כף חלב ואם היא נוזלית מידי הוסיפו כף קמח.
משמנים תבנית 24 או מרובעת סטנדרטית ומעבירים את הבלילה.
מגלענים 10 משמשים נקיים ומניחים אותם על פני העוגה עם השקע כלפי פנים (כך שלמעלה יראו רק את הגבעה).
זורים כף סוכר/תחליף סוכר ומכניסים לתנור לאפייה כ-40 דקות (יש תנורים חמים מאוד, אם יש לכם כזה אני ממליצה לכם להנמיך את הטמפרטורה, יש תנורים חלשים מאוד והאפייה לוקחת יותר זמן).
העוגה מוכנה כשקיסם יוצא נקי. תשארו עם היד על הדופק ואל תייבשו את העוגה, היא אוורירית מאוד.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מצננים אותה, אח"כ ניתן לזרות עליה אבקת סוכר, סוכר רגיל או להכין סירופ.
הכנתי סירופ מהיר – 3 כפות סוכר, כפית מיץ מלימון טרי ושלוש כפות מים רותחים. ממיסים את הסוכר. מוזגים על העוגה (כשהיא בטמפרטורת החדר) והחגיגה גדולה.
שיהיה לכולנו יוםעם שִׂמְחַת חַיִּים ומלא בבשורות טובות.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך