'אני לא יודעת אם שמתם לב… אבל החיים כבר התחילו…' הסטנדפיסטית המנוחה טליה שפירא שהייתה לא פחות מקומיקאית גאונה.
ואני חושבת כבר שנים על השורה הזו ובכל פעם מתאפסת מחדש ומבינה שאם יש משהו שאנחנו מפספסים (לעיתים) היא את הידיעה שאנחנו לא בחזרה גנרלית אלא במופע – מופע חיינו, החיים שלנו.
לפעמים נדמה לי שאנחנו מדחיקים את העובדה שכל יום שעובר לא חוזר, זה המנגנון ששומר עלינו – מנגנון ההדחקה שיש בו הרבה דברים חיוביים אבל הוא גם זה שמפיל אותנו בפח כי המון תכניות לעתיד גם מנטרלות, במידה כלשהי, את ההווה.
'אני אלמד בשנה הבאה', 'אני אתנסה בעוד כמה שנים', 'אני אחכה עם החלום' – כמה פעמים אמרתם את זה? אני מניחה, שכמוני, על בסיס יומי.
החיים כבר התחילו… זו אינה עוד חזרה לקראת הדבר האמיתי, זו לא התנעת מנועים, אנחנו לא בניסוי – אנחנו בחיים וכל יום שעובר מבלי שעשינו דבר שמשמח אותנו, מקדם אותה, מחזק אותנו, משפר אותנו או מרגש אותנו הוא יום מבוזבז.
גם בימים כאלה משוגעים בהם אנחנו מחכים ומצפים לבשורה שהמלחמה נגמרה, שהחטופים בבית בשלום…. אנחנו יכולים לעשות משהו למען עצמנו.
תקופת ההמתנה הזו אינה 'זמן מבוזבז' אלא פנאי (מפוקפק משהו) לחלימה ולהגשמה של כל כך הרבה חלומות.
אל תוותרו ואל תכנסו לתוך הקונכיה עד יעבור זעם – תחיו את החיים במלואם.
תלמדו משהו חדש, קראו ספר טוב, התענגו על כל אותם הדברים הקטנים שהחיים מזמנים לנו ושהופכים אותם לנהדרים כי רובם נמצאים ממש מתחת לאף.
אני חיה בכל יום כאילו אין מחר, רק כך אני לא שוכחות שהחיים כבר התחילו…

סלט טונה בריא, קליל ומזמין
הבוקר אני פותחת את היום עם סלט טונה מהיר ולא פחות מנהדר – אני אוהבת להגיש אותו כחלק מארוחת הבוקר, כארוחת צהריים וגם כארוחת ערב. לאירוח הוא מושלם ואני תמיד שמחה שיש לי סלט כזה בסביבה.
פרסתי לפרוסות ירקות – חסות, עגבניות, מלפפונים, מלפפונים חמוצים, פרסתי לרצועות בצל סגול, הוספתי תירס, צלפים, טונה במים, מעט שמיר, מלח, פלפל שחור, לימון טרי ושמן זית.
בסופו של דבר כולנו אוכלים עם העיניים וגם ארוחה בריאותית שכזו יכולה להיות מענגת ונפלאה כשהיא מוגשת יפה – השקיעו בהגשה, זה משמח, משביע (פסיכולוגית זה עובד) ונורא כייפי.
מאחלת לכולנו ימים של שקט, שלווה ושמחה.
שלכם, עדי קאופמן-אורבך.