אני משוגעת על שקשוקה ובכל פעם אני מגלה שאפשר להכין אותה קצת אחרת.
היום אני פותחת את היום עם שקשוקת פלפלים לא פחות ממטריפה!
קניתי פלפלים ארוכים ומתוקים מסוג רמירו (גם שושקה מעולים למתכון) ואם אין לכם פלפלים כאלה הפלפלים האדומים והכמותים הרגלים יחליפו אותם ללא שום בעיה.
מחממים תנור ל-180 מעלות בטורבו
על נייר אפייה מניחים את הפלפלים ומורחים במעט שמן זית ומלח גס. מכניסים לתנור לכ-45 דקות עד לקבלת פלפלים קלויים.
מצננים מעט, שליש מהפלפלים קוצצים גס, שליש טוחנים לרסק ושליש משאירים בשלמותם.
במחבת עם כף שמן זית מאדים עד שקיפות בצל בינוני פרוס לרצועות, מוסיפים את הפלפלים הקצוצים, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט אורגנו מיובש.
מוסיפים למחבת את רסק הפלפלים ומערבבים היטב. מבשלים כחמש דקות.
יוצרים גומות ופותחים אל תוכן את הביצים. מבשלים עד שהביצים מוכנות.
המלצה – אל תכסו את הסיר. הכיסוי יוצר קרום על החלמונים ואם אתם אוהבים 'לנגב' חלב או פרוסת לחם טרייה (או לחם טחינה לחבריי הלפטינים של 'אבא חטוב') ותרו על הכיסוי.
בודקים תיבול ואם חסר תוסיפו, מוסיפים את הפלפלים השלמים וזורים מעט בזיליקום (או מיקרו בזיליקום) ומבשלים עוד מספר דקות ומגישים.
אתם הולכים לאהוב את השקשוקה הזו… באחריות 🙂
שתהיה לכולנו שבת נהדרת, טעימה ומשמחת.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.