יום האישה – 8.3.2024
אם לומר את האמת, אני לא באמת מתעניינת ב'פמיניזם' או בהגדרות כאלו או אחרות – קצת קשה לי למצוא את עצמי ביום החג הזה "יום האישה".
מצד אחד, נשים (ואני אחת מהן) הפכו בעשורים האחרונים למובילות דעה בתחומים מגוונים, "עושות קריירות" ומצליחות בכל תחומי החיים.
אני חושבת שהבוקר כולנו צריכות לזכור דווקא את הנשים שעדיין לא זוכות לפריבילגיה הזו, נשים שנדחקות לשוליים והופכות לשקופות (במקרה הטוב) וחשופות להתעללות בלתי פוסקת במישור האישי, הנפשי, הפיזי והכלכלי.
במישור האישי – אני לא מגדירה את עצמי כפמיניסטית.
אני אישה שאוהבת מסורת של נשיות כי מנשית באתי ואליה אני הולכת – לא סתם בלבוסטע זה השם שהענקתי לעצמי ואני מתגאה בו ועומדת מאחוריו.
אני, לעומת נשים אחרות שמגדירות את עצמן מהמקום המינורי-נשי-מתוק, נולדתי לעולם שהעניק לי השכלה גבוהה, אפשרויות, זכויות והמון תמיכה. אולי זו הסיבה שבגללה אני לא מרגישה את היום הזה בצורה עוצמתית על בשרי.
יום האישה הפרטי שלי הוא ביכולת לבחור מה טוב לי, איך אני מעצבת את חיי. גם ההחלטה לבחור ב'מינוריות' ולא רק ב'מאז'ורית' היא דווקא הכוח שלי.
יש המוני נשים בישראל ובעולם כולו שעדיין חיות בצל, ללא השכלה, ללא אפשרות להמלט ממעגל אינסופי של אלימות – ואת היום הזה ואת המחשבות שלי היום אקדיש רק להן.
ואתם? איך אתם רואים את יום האישה? מה חשוב שידובר ביום הזה? איך אתן חוגגות את יום האישה? האדם יש לגברים מקום ביום הזה?

טירמיסו ללא רגשות אשם (וללא ביצים חיות)
אורחים מגיעים הערב ואני מגישה ארוחה בסטייל איטלקי – כי אין כמו ארוחות איטלקיות – הן עשירות בטעמים, משמחות, צבעוניות, קלות הכנה והן תמיד מצליחות לקלוע לטעם כל המסובים.
אני אוהבת גסטרונומיה איטלקית וכבר 'חופרת' לדני על החלום ללמוד תקופה באיטליה, מי יודע? אולי זה עוד יקרה…
החלטתי להכין טרמיסו אבל ביצים חיות אני לא אוהבת וגם גבינת מסקרפונה יקרה (תרתי משמע – קלורית וכספית) אותה אני לא מכניסה הביתה ככה שמצאתי את הדרך גם להנות מטרמיסו ללא רגשות אשם 🙂
להכנת הטירמיסו
במיקסר הקציפו 500 מ"ל שמנת מתוקה עם רבע כוס אבקת סוכר עד לקבלת קצפת.
בקערה גדולה אחדו 600 גרם גבינת שמנת לייט (סימפוניה/גד 5% שומן) וטרפו לתוכה כוס אבקת סוכר וכף ברנדי.
אחדו בקיפול בין הקצפת לגבינה.
פתחו מארז בישקוטים איטלקיים והכינו 5 מנות אספרסו (או כוס מים רותחים עם שתי כפות קפה מגורען) והוסיפו 2 כפות לקפה ברנדי/ליקר קפה/ליקר אמרטו (ליקר שקדים).
הרכיבו את הטרמיסו. הניחו בקערה גדולה או תבנית בישקוטים טבולים (שתי שניות) ומלאו בקרם וחוזר חלילה.
עטפו את התבנית בניילון נצמד והכניסו למקרר ל- 8 שעות מינמום.
לקראת ההגשה פזרו אבקת קקאו טובה והגישו… זה טעים, נהדר ומביא עימו הרבה פחות רגשות אשם 🙂
יום אשה שמח, מלא בבחירה ובבשורות טובות 🙂
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.