בליבה של השכונה הכי ציורית בירושלים שכונת מסעדת טלביה, הקרויה על שמה של השכונה.
כבר שנים שמסעדת טלביה היא חלק מהחיים שלנו -באירועים מיוחדים אנחנו חוגגים שם, בסיומו של קונצרט (המסעדה מחוץ לתאטרון ירושלים) אנחנו מקנחים שם את הערב ובשבתות אנחנו אוהבים להתפנק בבראנץ' האלגנטי המוגש במסעדה.
מעט מאוד מסעדות יודעות לעשות את הקסם הזה ולהתאים את עצמן לבראנץ' – בוקר הוא לא ערב… ולא כל מסעדה שיודעת להגיש ארוחה בת שלוש מנות יודעת לעשות את זה נכון.. טלביה עושה את טוב… טוב מאוד.
המסעדה שוכנת כ-150 מטרים מבית הכנסת 'אוהל נחמה' ואני חושבת שזו הדוגמא היפה ביותר של ירושלים השפויה – אף אחת מאוכלוסיות לא 'כובשת' את הטריטוריה… האווירה הרמונית, שלווה ושקטה.
יש שם חוויה טבעית – כמו שהיא צריכה להיות במקום המאפשר לאנשים לבחור את דרך חייהם, תוך כיבוד הדדי של הזולת. זו שמורת טבע שחשוב שתשמר.

'טלביה' אינה מסעדה רועשת, המוסיקה חלשה-חלשה ומורגשת באווירה.
המלצרים המחוייכים משרים רוגע ושלווה (שזה בדיוק מה שצריך בבראנץ' של שבת) והתחושה היא כמו בקפה אלגנטי ברובע הלטיני והטוב של פריז.
אנחנו תמיד בוחרים לשבת בחוץ (כשמזג האוויר מאפשר) – יש שם אווירה לא מחייבת וקלילה, עם נוף לשכונה היפייפיה.
בחרתי לפתוח עם ארוחת בוקר קונטיננטלית (38 שקלים) הכוללת מאפה לבחירה, מיץ תפוזים וקפה.
קרואסון החמאה בטלביה הוא לדעתי (וניסיתי כמה בחיי) הטוב ביותר בישראל.
קבוצת טלביה מחזיקה בפטיסרי צרפתי בבעלותה והם יודעים מה הם עושים… הקרואסון מלא בשכבות עלים קריספיות שמוכיחות שקיפולי חמאה קטנים עליהם.

דני בחר ב'בוקר ישראלי' (68 שקלים) הכולל ביצה לבחירה (אומלט עשבי תבלין עם בצל), ירקות טריים וקריספיים מתובלים, צלחת גבינות מפנקת (ולא שגרתית), סלסילת לחמים וממרחים מעולים.

המשכנו עם עוד קפה (בכל זאת, שבת בבוקר זה זמן איטי) והתענגנו על סלט עלים (66 שקלים) מלא בפירות, גבינה כחולה ואגוזים ברוטב ויניגרט מרענן – הסלט לא מביא בשורה חדשה לעולם – זו קלאסיקה של המטבח הצרפתי ומי שיודע לאזן בין הטעמים – מנצח. טלביה מנצחת.

הוספנו להזמנה גם צלחת גבינות (66 שקלים) מיוחדת המשלבת גבינות מקומיות ומיובאות עם קרקרים נפלאים (מתוצרת בית), קונפיטורה ופירות מתוקים… הצלחת הזו היא פסגת היצירה בעיני. משלבת את כל הטעמים שאני אוהבת ופינוק … כיאה לארוחת הבוקר של שבת.
צלחת הגבינות הזו יכולה לעמוד בפני עצמה כארוחת בוקר – אל תפספסו אותה.

ולבסוף… מאושרים, שבעים ומדושני עונג סיימנו את הבראנץ' עם חיוך גדול של אושר ועברנו לשנ"צ של שבת.

מסעדות כמו טלביה הן 'שמורות טבע' מיוחדות בנוף הישראלי – זו מסעדה לא מתחנפת, לא סנובית – כזו שיודעת מה היא עושה והיא מיומנת במלאכה. מסעדת שף ללא רוח וצלצולים – היא פשוט טובה במה שהיא עושה והיא לא מתנצלת.
טלביה היא מסעדה בסגנון אירופי קלאסי עם טוויסטים מודרנים, לא כשרה וחיה (ובועטת) בליבה של ירושלים.
אנחנו זקוקים לעוד מסעדות כאלה בארץ – מסעדות שהן כאן לשנים ארוכות ולא בועה באוויר, מסעדות שמשמחות אנשים במיוחד בימים קשים ועושות הכל בצניעות ובביטחון שיש רק למקצוענים.
בהזדמנות אכתוב על ארוחת הערב בטלביה… שהיא חגיגה בפני עצמה.
מיותר לציין אבל אציין, אני לא מוזמנת לשום מסעדה/בית קפה בכדי לכתוב, אני משלמת מחיר מלא על כל ארוחה וכותבת על החוויה האישית שלי.
ארוחת הבראנץ' מוגשת עכשיו בימי שבת בלבד (בימים של שקט היא מוגשת גם בימי שישי)
מסעדת טלביה
לא כשר
שופן 5 ירושלים (מחוץ לתיאטרון ירושלים)
מומלץ להזמין מקומות מראש.
שבת שקטה, מלאה בבשורות טובות ובטעם טוב.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.