אני מגדירה את עצמי כאדם נחמד, פעם חשבתי שמדובר בתכונה מאוד חיובית – כזו שתקח אותי בדיוק למקומות ולאנשים שאני רוצה להיות בחברתם, חשבתי שנחמדות מאוד עוזרת בחיים.
לפני כמה ימים קראתי איזו כתבה ממגזין מחו"ל שאומרת שדווקא נחמדות היא מתכון לאסון – נחמדות היא פראייריות, נחמדות היא חולשה שמאפשרת לזולת לנצל את ה'נחמד', שנחמדות גורמת לזולת לזלזל באדם כי הוא נראה 'לא רציני'…
ואני חשבתי לעצמי האם זה באמת נכון? האם אנשים נחמדים או חביבים הם אנשים תמימים? והאם אנשים נחמדים הם אנשים לא רציניים?
כשהייתי ילדה עוד בבית הספר אמרו לנו ש'תם' הוא אידיוט.
יש בזה משהו כי תמימות היא לרוב גם חוסר ידע ומי שלא משלים את הידע ולא מבין על מה הוא מדבר/ על מה הוא חותם/ עם מי הוא חותם/ במה הוא בוחר… הוא קצת אידיוט.
אבל האם לנחמדות או לחביבות יש קשר לתמימות?
אני לא בטוחה. כמו שאני לא בטוחה שאגרסיביות היא חלק מחכמת חיים או תצורה של הצלחה – למה נימוסים, הליכות, חיוך, רצון טוב נראים למישהו כחולשה ולא ככוח?
אני עוד חושבת על זה אבל יודעת דבר אחד – אני לא תמימה, אני לא חסרת ידע אני פשוט נחמדה ולפעמים משלמת על העטיפה החביבה שלי מחיר – לפעמים אני נראית כמו טרף קל שאפשר לנצל אותו (מהר מגלים שאני ממש לא טרף קל) אבל ההתמודדות הזו לא כייפית בעליל וזה ה'מס' שאני משלמת על החביבות שלי.
אולי המס הזה שווה את המחיר כי בסופו של דבר, ברוב המקרים, די מחבבים אותי כי אני פשוט אדם נחמד… ולי זה מספיק.

סלט אבוקדו 'על הסכין'
הבוקר אני פותחת את היום עם סלט אבוקדו – 'על הסכין'.
סלט שאני מכינה על קרש החיתוך בכמה רגעים … הוא לא מעוך, שומר על צורת האבוקדו ועם זאת מאוד בשרני ועשיר.
אני אוהבת סלט מעוך במזלג, הוא טעים וכייפי כמטבל או כממרח אבל כשאני רוצה להגיש לאורחים או סתם לקשט את שולחן ארוחת בוקר בסלטים רעננים אני מעדיפה סלט אבוקדו 'על הסכין'.
להכנת הסלט
בכדי להכין את סלט האבוקדו הזה בוחרים באבוקדו בשלים אבל לא רכים מידי, בכדי שנוכל לחתוך לקוביות שישמרו על הצורה.
על קרש חיתוך חותכים קוביות משני אבוקדו בינוניים, חותכים בצל סגול לקוביות קטנות ומאחדים בקיצוץ סכין.

בשלב הזה ניתן להוסיף עשבי תבלין קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה, נענע, בזיליקום או אורנו טרי בכמות כל ככף אחת.
מאחדים היטב ומתבלים בחצי כפית מלח, מעט פלפל שחור/לבן ומיץ מרבע לימון קטן.
אני לא אוהבת את הסלט שלי חמוץ מידי – אם אתם אוהבים חמוץ יותר, תטעמו ותוסיפו עפ"י טעמכם.
הסלט הזה מלווה כל ארוחה שלנו בחורף, אנחנו אוהבים אותו, הוא משמח וכייף גדול להניח אותו כמו שהוא על פרוסת לחם טעות חמימה ולזלול 🙂

שיהיה לכולנו יום נחמד, טעים ומלא בתקווה.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.