לפני כמה ימים יצאנו להופעה של שתי אגדות: דודו זכאי ודורית ראובני – היה זה ערב נפלא, מרגש, נוסטלגי, מחבק… כזה שאנחנו זקוקים לו בכדי לעבור את הימים המשוגעים האלה.
אנחנו מאוד אוהבים מוסיקה ישראלית ובעיקר את המוסיקה של האמנים הבוגרים יותר, אלה ששרים במלודיה שעושה לנו טוב לאוזן, ללב וגם לרגש.
יש משהו מיוחד בערבי זמר עברי – כולנו שרנו יחד עם דודו זכאי ודורית ראובני, הם עודדו אותנו להצטרף וזה הרגיש כאילו אנחנו יושבים מחובקים בנוסטלגיה הנפלאה שהעניקה אופטימיוטת וכוחות.
אני חושבת שה'כּוֹחוֹת המְיֻחָדִים' שלנו כחברה נעוצים ברגעי ה'יחד' האלה – מזכירים את הקומזיץ של ל"ג בעומר, את ריקודי העם במוצ"ש בכיכר העצמאות בנתניה או את חגיגות יום העצמאות בפיאצה בחדרה של ימי נעוריי.
ההופעה הזו הייתה יקרה לי מאוד. שרנו יחד את כל השירים הנוסטלגיים שמזכירים לנו שכבר עברנו כמה דברים. שהיו לנו כבר הרבה ימים רעים שהסתיימו בחיבוק גדול שנתן לנו כוח. השירים הזכירו לנו שאנחנו יכולים לעבור גם את הימים המשוגעים והלא נורמליים האלה… היה בזה משהו מרפא לנפש.
מוסיקה היא חלק בלתי נפרד מחיי, מי שפוגש אותי ככה סתם ברחוב תמיד יראה אותי מחוברת לאוזניות הכחולות שלי – מוסיקה עושה לי טוב והיא מתנגנת כמעט בכל רגע בבית וגם ברחוב. הנה האוזניות שלי 🙂

עוד בגיל עשרים פלוס גיליתי את ערבי השירה של הבובי זמר, לשם הלכתי אחת לחודש לשיר עם חבר'ה צעירים שיש להם טעם הדומה לשלי – החבר'ה הטובים קראתי להם, הם באמת כאלה.
כבר שם הבנתי שזה ממש 'גרופ תראפי' (קבוצת תמיכה) שמתכנסת בכדי לחגוג את ה'יש' בחיים – זה כל כך ישראלי, זה כל כך נכון לנו כי מוזיקה מרימה את מצב הרוח, משחררת מפחדים, היא מזכירה לנו שאנחנו לא לבד וגם גורמת לנו להתרגש יחד ולהזכר במה שהיה ובמה שעוד נכון לנו.
ואתם? איזו מוסיקה מרגיעה אתכם? גם אתם אוהבים לשיר עם האמנים האהובים עליכם? האם גם אתם יוצאים לשיר בציבור?

טארט תפוחים-ריבה-שקדים מפתיע
לקראת שבת אני מפרסמת שוב (אחרי כמה שנים טובות) את אחד הטארטים הטובים שיצאו לי.
אל תברחו כי זהו מתכון מדהים, קל ונהדר. מתכון לא מסובך ולא מתוסבך שכל אחד – אבל כל אחד יכול לאפות.
טארט תפוחי עץ עם שבבי שקדים וריבה אדומה- זו העוגה שלכם לשבת
כמה פרטים טכניים
ניתן לאפות את הטארט בתבנית רגילה ולא בתבנית מסולסלת של פאי – הבצק מתאים לקוטר 24.
לכל הלא מיומנים ברידוד בצק – אין חובה לרדד את הבצק, ניתן להעבירו בגושים ידנית לתבנית עצמה בידיים לחות (ונקיות) לשטח מבלי לשבור את הראש.
להכנת הבצק הפריך לפאי
מכינים את הבצק מעבד מזון עם להב סכין או במיקסר עם וו גיטרה
מעבדים 150 גרם חמאה רכה, 3/4 1 כוסות קמח תופח (זו לא טעות), 3 כפות קורנפלור, 2/3 כוס סוכר וביצה אחת.
מעבדים עד לקבלת כדור בצק, אם הוא יבש מידי הוסיפו כף מים קרים.
מקמחים מעט משטח עבודה מעבדים לקבלת כדור.
אתם יכולים לרדד עם רולר או מערוך אבל בקלות ניתן גם לשטח את הבצק על פני תבנית האפייה (המשומנת, אל תשכחו לשמן אותה) בשכבה אחידה.
דוקרים איזורים שונים עם מזלג, מניילנים ומכניסים למקרר למינימום שעה.
להכנת מילוי הטארט
מחממים תנור ל-180 מעלות.
פורסים דק-דק 3 תפוחי גראנד סמית קלופים ומגולענים (אני עצלנית ולכן פרסתי במג'ימיקס) ומניחים בצד.
במחבת רחבה מכינים את תערובת השקדים:
ממיסים 100 גרם חמאה, 3 שקיקי סוכר וניל, 200 גרם שבבי שקדים, 2 כפות חלב עד להמסת הסוכר. מצננים כעשר דקות.
להרכבת הטארט
מוציאים את התבנית עם הבצק המרודד מהמקרר.
מורחים ריבה אדומה (אני תמיד בוחרת בקונפיטורת תות שאני גם אוהבת לאכול) בשכבה דקה.
מפזרים מעל שכבת הריבה חצי מפרוסות התפוחים.
מעל מפזרים את תערובת השקדים (המצוננת)
ומעל בונים עוד שכבה של תפוחי עץ כמו רעפים.
אופים (ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש) כחצי שעה. רואים שהטארט מוכן כשהוא שחום ויציב.
מצננים היטב ומגישים – אני אוהבת תפזר אבקת סוכר למראה כפרי ויפה.
שיהיה לכולנו סופ"ש מלא ברגעים נוסטלגיים ובתקווה לבשורות טובות 🙂
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך.