כבר הרבה שנים שאני מפרסמת את המתכון הזה, ובכל פעם אני מקבלת כל כך הרבה תגובות נלהבות של אנשים שפשוט לא האמינו שהם יכולים להכין קרם פרש אצלם בבית בקלי קלות.
כמה פעמים אמרו לכם במתכונים בארץ ובעולם להוסיף אותו? בכל ספרי הבישול בעולם תוכלו למצוא ברשימת המרכיבים את ה'קרם פרש' – אותו קרם אגדי שבישראל לא משווקים ברוב ימות השנה.
אבל … כשהוא מופיע על מדפי המרכולים הוא מופיע בצורתו המופקעת – במילים אחרות: במחיר הזוי ולא סביר.
אני אוהבת קרם פרש, הוא קל כמו ענן נהדר של יום בהיר באביב, לקרם פרש יש טעם חמצמץ מעט (אבל במידה, הוא מעודן מאוד) ובעיקר מעניק טעם נהדר לכל כך הרבה מתכונים.
הבשורה הגדולה היא שבאמת קל להכין אותו, הוא לא דורש כל מיומנות וניתן לאחסנו במקרר עד שבועיים… כן, שבועיים.

קרם פרש עננים – מתכון בייתי שתמיד מצליח
אני מכניסה לקלחת קטנה אני מעבירה 250 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן ו- 250 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן לפחות וקורט מלח (קורט זה 1/10 כפית).
אני מניחה על אש קטנה ומתחילה לחמם ולטרוף ידנית מידי פעם באמצעות מטרפה, כשהתערובת מגיעה לטמפרטורת הגוף (עד 37 מעלות) להוריד מהאש.
אם אין לכם מד חום לבישול – אין כל בעיה: תבדקו עם הזרת. כשאתם מרגישים שזה בטמפרטורת הגוף שלכם כבו.
הורידו מהאש והעבירו מיד לקערה לצינון מלא בטמפרטורת החדר.
לאחר צינון מלא העבירו לכלי שניתן לסגור הרמטית עם מכסה והניחו אותו בפינה קרירה במטבח ל- 24 שעות. שימו לב – לא להכניס את הבלילה למקרר בשלב זה.
לאחר 24 שעות במקום קריר העבירו את הכלי ל-12 שעות במקרר.
לאחר 12 השעות יש לכם קרם פרש חלומי, נהדר, קל להכנה שיחזיק עד שבועיים בכלי אטום במקרר.
שלב התכלס – אז מה עושים עם קרם פרש?
קרם פרש הוא תוספות נפלאה למרקים חמים וקרים.
תפוחי אדמה אפויים המוגשים עם קרם פרש זו קלאסיקה אירופית מהממת.
כף נאה של קרם פרש לצד פרוסת עוגה עשירה תמיד תעשה את ההבדל גם בהגשה ובעיקר בטעם.
אני אוהבת להגיש קרם פרש לצד דגים כבושים/מעושנים על פלטת הגשה באירוח – מעניק טעם מעודן ומרענן את ההגשה.
אני מאוד אוהבת להגיש פירות עם קרם פרש – אני חושבת שזה קינוח מהמם ומעודן לסיומם ארוחה מוצלחת (ראו תמונה).
קרם פרש מעולה כממרח קליל על פרוסת לחם טרייה… (זהירות! ממכר)
הוא מעולה כחלק מקינוחים שונים ומגוונים – תוכלו למצוא המונים כאלה ברשת, בעיקר מחו"ל.
עד שלא תכינו לא תבינו כמה קרם פרש נהדר, אני כבר לא מגישה יותר לביבות עם שמנת חמוצה… אני מגישה עם סטייל – קרם פרש עננים מעודן 🙂
מקווה שעשיתי לכם חשק לפני חג השבועות להתנסות בהכנת קרם פרש בבית – ספרו לי איך יצא 🙂
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.