בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי יותר ויותר נפתחת לעלמות חדשים, כאלה שלא חשבתי שארצה להכיר או להתנסות בהם.
אני חושבת שעד לאחרונה, יכולתי לקרוא לעצמי "שמרנית" או "מקובעת" – אני חושבת שאתם מבינים על מה אני מדברת.
היו דברים של "כן" והיו הרבה מאוד דברים של "לא".
שינויים (טובים ומשמחים) שחלו בחיי אפשרו לי בפעם הראשונה מעט "להרפות" ולהתמסר לדברים חדשים, להיפתח ואפילו "לזרום", רחמנא ליצלן.
אני בהחלט מרגישה שעברתי שינוי מבורך, ניקיתי וסידרתי לעצמי את החיים מחדש.
הסרתי חלקים שעיכבו אותי ודיכאו אותי – השארתי את ה"פרי המתוק" של אותם הדברים שעושים לי טוב ויצאתי לדרך חדשה ושלווה.
לקח לי זמן להבין שאני חיה חיים שהם "חד פעמיים"- אין דרך חזרה, כי החיים כבר התחילו – זה הזמן.
אני יודעת שזה נשמע רומנטי, הרי החיים הם אתגרים יום יומיים ולא פשוטים – המרדף אחרי הפרנסה, ההתמודדות עם ביורוקרטיות ועוד כל ך הרבה פיצ'פקעס מעיקים.
אבל גיליתי שאני יודעת לנפות אותם, לייחס להתמודדות עם האתרים משקל נמוך יותר ולשחרר את הכעסים והמתחים בדרכים שונות.
דרכים של "פירגון עצמי" – התחלתי לצאת להליכות ארוכות, לכתוב תכנים בנושאים חדשים, ללמוד שיטות בישול בריאות המסקרנות אותי, לקחת שיעורים באוניברסיטה בשעת הפנויות ולייצר לעצמי שיגרת חיים נינוחה ושלווה.
זו הפעם הראשונה שאני עושה משהו כזה, רק לעצמי ולטובתי, הדבר מרגיש כמו חיבוק חם שאני מעניקה לעצמי.
ואתם? איך אתם מפרגנים לעצמם בחיי היום-יום?

גרנולה בייתית מדהימה
אני אוהבת גרנולה בייתית, היא בריאה משמעותית מכל מוצר תעשייתי (גם היוקרתיים שבהם, האמינו לי).
היא טרייה ואין בה חומרים משמרים ותוספים מסחריים, אני יכולה להעניק לה בכל פעם טעמים אחרים ולהנות ממצרכים אותם אני בוחרת בכל פעם.
גרנולה קלה מאוד להכנה ולא דורשת מאמץ מיוחד.
להכנת הגרנולה
בקערה גדולה אני מערבבת היטב באמצעות כף עץ:
2 כוסות שיבולת שועל רגילה (לא מהירת הכנה), 2 כפות פשתן (לא טחון), כוס שבבי קוקוס, כוס אגוזי מלך לא קלויים קצוצים גס, חצי כוס שבבי שקדים, כוס פקאנים לא קלויים קצוצים גס, רבע כוס גרעיני דלעת, חצי כוס חמוציות שלמות וחצי כוס צימוקים שחורים.
לקערה עם התערובת אני מוסיפה:
חצי כוס שמן (אני משתמשת בשמן זית איכותי בעל טעם מתון), רבע כוס דבש, רבע כוס סילאן וחצי כוס רסק תפוחים. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
מחממים תנור ל- 200 מעלות.
לתבנית תנור עם נייר אפייה מעבירים את העיסה. אופים כחצי שעה. מוציאים ומערבבים היטב ומחזירים לאפייה לרבע שעה נוספת.
וזהו, יש לכם גרנולה טרייה וביתית. מצננים היטב ושומרים בקופסאות אטומות.
גיוונים ושידרוגים
להוסיף קקאו לטעם שוקולדי, להוסיף פירות יבשים אחרים/ אגוזים מסוגים שונים ולחגוג בריאות ברמה גבוהה.
את הגרנולה אפשר להגיש כתוספת ליוגורט, לשלב בעוגות ועוגיות, להנות ממוזלי איכותי או פשוט לטרוף כף בריאות במקום שטויות באמצע היום…
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.