לפני 15 שנה היה לי בן זוג שאמר לי משפט שלקח לי שנים להבין – "בשביל זוגיות טובה צריך כל אחד מבני הזוג שמיכה משלו!".
האמת? כשאוהד אמר לי את זה התפוצצתי מצחוק, אחרי כמה שניות גם די נעלבתי… מה הקשר בין שתי שמיכות יחיד לבין זוגיות?
גדלתי בבית של הורים מאוהבים, הורים שמתנשקים באמצע היום בלי סיבה מיוחדת, הורים החולקים מיטה זוגית של מזרן אחד וגם שמיכה אחת ויחידה. ככה גדלתי, את זה אני מכירה ועם זה יצאתי לחיי בעולם.
אבל הלילה… הלילה בסביבות שתיים בלילה חשבתי עליך, כן כן – עליך אוהד, על מה שאמרת לי אי שם לפני 15 שנה, על אותו משפט אחד שגרם לצעירה בת ה-27 שהייתי לכאב בטן מתמשך.
ב-02:00 בלילה הגיע דני למיטה בסיומו של יום עבודה (הוא עובד שעות מטורפות) והלילה היה קר במיוחד… הוא פשוט הסיר ממני את השמיכה והעביר אותה אליו… כך התעוררתי קפואה מקור ובתוך דקות בודדות משכתי חזרה את כל(!) השמיכה אלי.
במשך כחצי שעה שיחקנו בהעברת קצוות השמיכה מצד לצד, ממש כמו שני ילדים שמנסים לחצות עוגיה בדיוק חצי-חצי.
המנצח הוא כמובן דני שעדיין ישן שנת ישרים… אני התעוררתי אבל אל דאגה… אני בונה על שנ"צ באלכסון מלופפת בשמיכה ללא הפרעות
גבירותיי ורבותיי, זוגיות זה עסק מורכב אבל בסוף, למרות הכל, זה הדבר הכי טוב והכי מתוק שיש לנו בחיים… ועכשיו אני שוב בדילמה הזו רק בוגרת יותר… ואולי היום יהיה לי האומץ לבעוט במסורת המשפחתית הקאופמנית שלי ולבחור לצאת העירה ולרכוש שתי שמיכות פוך נפרדות לשלום בית ולשינה טובה.
ואתם? לכם יש שמיכות נפרדות או משותפת? האם גם לכם יש טיפים קטנטנים(!) ההופכים את החיים בזוג למורכבים פחות?
והבוקר… אני פותחת את היום עם טוסט מחבת מפנק במיוחד 🙂

טוסט מחבת מפנק – מתכון מהיר בסגנון איטלקי
הבוקר הכנתי טוסט-מחבת מהמם בניחוח איטלקי ומדהים.
גילוי נאות… אין לי טוסטר לחיצה בבית ועם השנים גם גיליתי שה'לחיצה' הזו לא תורמת אלא גורעת מההנאה שבאכילת טוסט. הטוסט הופך למעוך, קשה ולא כיף לנגיסה… עברתי לשיטה אחרת שאולי גם אתם תתחילו להעזר בה.
הכנתי כריך – מרחתי על שתי פרוסות לחם כפית קטשופ, כמה פרוסות דקות של מוצרלה, עלי בזיליקום/מיקרו בזיליקום והוספתי עגבניות שרי חצויות (ניתן להמיר בעגבניות מיובשות לחות). תיבלתי במעט מלח (ניתן להוסיף מעט פלפל שחור).

חיממתי מחבת נון-סטיק על אש קטנה בשיא עוצמתה, ריססתי ספריי שמן והנחתי את הכריך למספר דקות לכל צד.

הכריך השחים, הגבינה נמסה מעט והביס הקראנצ'י הזה של הכריך שווה את המעבר מטוסטר לחיצה למחבת…. תחשבו על זה 🙂

ועכשיו אני הולכת להתפנק… 🙂
שיהיה לכולנו יום טוב, מלא בתקוה ובבשורות טובות.
שלכם באהבה גדולה, עדי קאופמן-אורבך.