גבירותיי ורבותיי – הנה המדריך לשניצל המושלם!
אני לא מכירה מישהו שיסרב לשניצל קריספי שהרגע יצא מהמחבת 🙂
במשך שנים ניסיתי להכין שניצל "כמו במסעדות", ניסיתי עשרות ווריאציות עד שמצאתי – מצאתי את הטריקים הקטנים שעושים את ההבדל.
איך מכינים שניצל מושלם?
1. בקשו מהקצב שלכם לפרוס לכם את נתחי חזה העוף לפרוסות דקות ככל האפשר.
2. הניחו את הנתחים על צלחת ובאמצעות נייר סופג ספגו בעדינות את הנוזלים (לא תאמינו כמה נוזלים יש בחזה עוף!).
3. הכינו צלחת עם קמח רגיל, צלחת עם פירורי לחם וקערה עם ביצה טרופה עם שתי כפות מים, חצי כפית מלח וחצי כפית חרדל (לא חובה).
4. טבלו כל שניצל בקמח, נפו את הקמח העודף, הניחו בביצה, הסירו שאריות ורק אז צפו בפירורי הלחם. הניחו על קרש חיתוך או צלחת בצד.
5. השתמשו במחבת כבדה, רחבה ועמוקה – חממו שמן צמחי עד לטמפרטורת העישון (איך בודקים? עם כף עץ, אם תניחו כף עץ ותראו בועות סביבה תדעו שהגעתם לטמפרטורה הנכונה, בטיגון עמוק בטמפרטורה הנכונה השמן לא נספג).
הוציאו, הניחו על נייר מגבת והגישו לאהובים עליכם.

אם תמלאו אחר ההוראות הפשוטות גם אתם תפסיקו להזמין שניצל במסעדות…כי בכל יום תהנו משניצל מטריף!
אם גם לכם יש טיפים שווים לשניצל המושלם – כתבו לי בתגובות 🙂
תהנו יקירים שלי,
שלכם באהבה עדי קאופמן-אורבך.