בדיוק כשאנחנו מבקרים בארצינו הממוזגת בבריטניה מתחולל לו גל חום ראשון לעונה…
אנחנו אמורים לעלות על מטוס ביום שני אחה"צ… רק המחשבה שאין לנו בבית מיזוג אויר עושה לי חשק לבטל את הכרטיס.
כשהייתי סטודנטית באוניברסיטה שברמת אביב גרתי במעונות נטולי מיזוג אויר במשך כמה שנים, אני מנסה להזכר איך אפשר בכלל לחיות בלחות מטורפת וב-30 פלוס מעלות ללא מיזוג אוויר.. ואני באמת לא זוכרת איך.
אולי בגיל 20 זה קל יותר, אולי הציפיות שלי היו נמוכות או הסטנדרטים שלי היו אחרים אבל … אין לי שמץ של מושג איך חייתי ללא מיזוג אויר ואיך ישנתי ללא קירור החדר.
אני רק זוכרת ש'עברתי לגור' בקניון רמת אביב מצאת החמה עד צאת הנשמה, וזה עלה הון. בסופו של דבר הסתובבויות אינטנסיביות בקניו האקסקלוסיבי הזה שלפו את ה'קמפוס כארד' האומלל שלי וגיהצו מאות שקלים בשלל תשלומים בלתי נגמרים על פריט יוקרה ב-80 אחוז הנחה.
קשה לי לחשוב על עצמי היום חיה בחום של 30 מעלות ללא מיזוג אוויר, הזמנתי כבר באמזון מאוורר ענק (בתקווה שזה יעזור קצת, מרגיע אותי שיש לי אחד בדרך) וכולי תקוה שהגל הזה יחלוף במהרה אבל כרגע מדובר בעוד שבוע שלם של חום נטול מיזוג שישלח אותי (שוב, כמו בצעירותי) לימי 'כיף' בג'ון לואיס (הכלבו הגדול) שהוא, אגב, ממוזג ויש שם אפילו בית קפה שאפשר להתנחל בו לשעות ארוכות של פוקוס.
קצת קשה לשמור על פוקוס בימים של חום – קשה לי לקרוא, לכתוב, לנשום … אני מעדיפה קור, להתעטף, להתחמם אבל לא לסבול מחום.
אם יש לכם המלצות שוות לימים קיצוניים (בהעדר מיזוג אויר) – ספרו לי, זה כל כך יעזור!
הבוקר אני מתחילה את היום עם מוזלי מהמם מגרנולה בייתית עם יוגורט עיזים, כף קונפיטורת אוכמניות, חופן אוכמניות טריות (אפשר קפואות) ומעט אוכמניות מיובשות.
זה ממלא אותי להמון שעות, מלא בבריאות (לא דיאטטי) וממלא אותי בתקווה עם טעמים מנחמים ומתקתקים.
אני אוהבת להוסיף עלים טריים לגרנולה – אני יודעת שזה נשמע לא קשור אבל זה בריא וגם מרענן
רוצים להכין את הגרנולה הביתית הפשוטה הזו? זה קל:
בקערה מערבבים 2 כוסות שיבולת שועל רגילה (לא מהירת הכנה), 2 כפות פשתן (לא טחון), כוס שבבי קוקוס וחצי כוס שבבי שקדים.
מוסיפים חצי כוס שמן צמחי, חצי כוס דבש ורבע כוס רסק תפוחים. מערבבים היטב לעיסה.
מחממים תנור ל- 200 מעלות. מצפים תבנית תנור בנייר אפייה ומעבירים את העיסה.
אופים כחצי שעה. מוציאים, מערבבים ואופים עוד כרבע שעה.
וזהו, יש לכם גרנולה טרייה וביתית! מצננים היטב ושומרים בקופסאות אטומות.