אני מאוהבת באוכל איטלקי ובעיקר במרקים שהם ארוחה בפני עצמה – מרק מינסטרונה הוא אחד המרקים המוכרים, האהובים והטעימים מהמטבח האיטלקי.
יש למרק הזה ווריאציות רבות, אני מכינה אותו ללא השעועית הלבנה המפורסמת ומחליפה אותה בגריסי פנינה שהופכים את הארוחה הזו לקלה לעיכול ומאוד עשירה (על גבול הנזיד).
אני אוהבת את המרק הזה נזידי (כלומר סמיך), במידה ואתם מעדיפים את המרק נוזלי יותר תוכלו פשוט להוסיף עוד מים.
אז מה אני מפטפטת – עוד כשעה גם לכם יהיה מרק מינסטרונה כמו באיטליה 🙂
את המרק אני מכינה בסיר של 4.5 ליטרים (כי אנחנו זוג ואני מעדיפה כמויות קטנות, אתם יכולים להכפיל או לשלש כמויות).

מרק מינסטרונה איטלקי
פורסים לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ (אנחנו לא רוצים אוכל תנוקות אלא ירקות ששומרים על צורתם) 4 גבעולי סלרי, 3 גזרים בינוניים ובצל סגול, מוסיפים שליש כוס שמן זית ומחממים על להבנה בינונית.
חשוב – אנחנו רוצים שהשמן יתחמם יחד עם הסיר והירקות – הם לא יטוגנו אלא יתבשלו בשמן הזית (כמו רטטוי).
כעבור רבע שעה הוסיפו לסיר קופסא קטנה של רסק עגבניות (100 מ"ל), חופן נדיב בזיליקום קצוץ גס וכף עלי תימין וערבבו היטב – בשלו כמה דקות.
הוסיפו לסיר כ-650 מ"ל עגבניות מרוסקות דק (לא עבה – דק!), מים (פעמיים מיכל העגבניות המרוסקות), 5 שיני שום קצוצות, כפית מלח, פלפל שחור גרוס עפ"י הטעם, חצי כפית סוכר חום (אני אוהבת לבטל את הטעם החמצמץ של העגבניות) וכף אורגנו מיובש.
מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כרבע שעה/עשרים דקות.
מוסיפים חצי כוס גריסי פנינה, 300 גרם פסטה קצרה (אין צורך לבשל מראש), קוביות זוקיני גדול (עובי 1 ס"מ) וצרור מנגולד פרוס גס (ונקי מהאידרה הלבנה הגסה שלו).
מבשלים כשמונה דקות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם בזיליקום טרי ופרוסת לחם עבה וטעימה.
אם המרק סמיך מידי הוסיפו עוד מים – אל תתביישו!
זה מרק נפלא, טעים ומשגע בלי כל מאמץ!
מכינים? תייגו אותי – ספרו לי 🙂 אותי זה משמח מאוד!
שיהיה לכולנו ערב טוב, שקט ורגוע
אוהבת אתכם, עדי קאופמן-אורבך.