ארוחת ערב ב-8 דקות, יש חיה כזו… אחרי יום מלא משימות, עבודה, טלפונים ומה לא גם צריך להכניס לפה משהו, בכל זאת.
ארוחות טריות ומהירות אפשר להכין בכל יום בפחות מעשר דקות – הנה היום, לקראת השיעור שדני עומד להעביר על מלחמת רוסיה-יפן החלטתי לקחת את הצד האסייתי צעד אחד קדימה ולהכין את המנה האסייתית המהירה האהובה עליו.
הכנתי מנת נודלס משגעת בפטריות שימאג'י (שיש היום כמעט בכל סופר) ברוטב על בסיס טריאקי.
שימו שעון – עוד 8 דקות הארוחה על השולחן 🙂

נודלס פטריות-קשיו אסייתי
מחממים מים לרתיחה בסיר ומבשלים בין 250-300 גרם נודלס עפ"י הוראות היצרן. זו כמות נאה לזוג.
בינתיים, מקפיצים במחבת (ממש לא צריך ווק לשם כך) כף שמן צמחי, 2 חבילות פטריות שימאג'י (אפשר כל סוג של פטריה שאתם מעדיפים, אם הן גדולות פרסו אותן גס) ושני בצלים ירוקים קצוצים כולל החלק הירוק.
לאחר כשלוש דקות הקפצה על אש בינונית הוסיפו 2 שיני שום קצוצות והקפיצו כדקה נוספת.
הוסיפו כף רוטב טריאקי, כפית רוטב סויה וכפית צ'ילי מתוק.
ערבו בעדינות כשתי דקות נוספות. הסירו מהאש, העבירו את הנודלס אחרי סינון למחבת, פזרו אגוזי קשיו ועירית קצוצה. ערבבו היטב והגישו 🙂
נו? הנה סדרתי לכם ארוחת ערב מהירה וטעימה במיוחד. אם אתם מכינים אל תשכחו לשלוח לי תמונה 🙂
ערב טוב ושקט, ובתיאבון,
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.