דני אומר שאני קמצנית כי אני מכבסת את מטליות המטבח בסיומו של יום, כי אני אני קונה חומרי ניקוי כלליים שעושים המון ובכך אני חוסכת המון כסף (שלא לומר חוסכת מקום) וכשאני מוכנה לקנות אופנה… אני קונה את הטובה ביותר ורק בסופעונה.
אמנם מדובר בהשקעה לא קטנה אבל אם תעשו את החשבון אני חוסכת המון כסף על 'שמטעס' לאורך שנים ובגדי נותרים חדשים כביום קנייתם (יש לי פריטים של דורין פרנקפורט בני 19 בשימוש!).
על מה אני לא חוסכת? אני לא חוסכת על ירקות, פירות, עלים ירוקים, אגוזים, פירות יבשים, שמן טוב, טופו, בשר או גבינה (רק מידי פעם, אני לא מגזימה), אני גם לא חוסכת על לחם טרי (שאני מכינה לבד בשנה האחרונה) עליו אמרח את החמאה הכי פשוטה, זו שמשמחת אותי.
אני לא חוסכת על אנשים מקצוע המטפלים בי – רופא, מסאז'יסטית ובעבר גם בפסיכולוג וביועצים מסוגים שונים.
אני חושבת שלא מדובר בקמצנות אלא בסדרי עדיפויות כי התקציב הוא אותו תקציב, אני רק מנתבת אותו בכדי שאוכל להשיג את הטוב ביותר עפ"י הערכים שלי.
אני מעדיפה לחסוך 100 שקלים בחודש על חומרי ניקוי ולהשקיע אותם בתזונה שלי או בזר פרחים – הערכים שלנו משקפים את ההשקעות שלנו, בדיוק כמו השקעה בניירות ערך או באגרות חוב.
ואתם? איך אתם רואים את עצמכם? משקיענים? פזרנים? חסכנים? קמצנים? על מה אתם מוכנים לוותר ועל מה בשום פנים ואופן לא תוותרו?

הבוקר אני פותחת את היום עם סלט חצילים ביתי, קל וזול להכנה שאותו אני אוהבת לזלול כבר מהקערה או למרוח בשכבה עבה במיוחד על לחם טרי.
סלט חצילים קלאסי
השתמשתי ב-2 חצילים בינוניים מסוג בלאדי (אפשר בהחלט להכין מחצילים רגילים).
מחממים תנור ל-200 מעלות בטורבו.
על נייר אפייה הנחתי את שני החצילים ודקרתי אותם באמצעות סכין (לעומק כ-2 ס"מ) מכל הכיוונים – אל תוותרו על זה, זה ימנע התפוצצות והרבה לכלוך.
בשלב הזה אתם יכולים להכניס לתוך החריצים פרוסות שום (שני שום פרוסות ל-3, זה מדהים, מבטיחה לכם).
אופים כשעה (תלוי בתנור שלכם – תבדקו, כשהם מתקמטים סימן שהם מוכנים).
מצננים לטמפרטורת החדר, פורסים את החצילים לאורכם ובאמצעות כף מגרדים את 'בשר' החצילים ומניחים על מסננת. מערבבים עם כף בלי רחמים ובכך נפטרים מהנוזלים העודפים של החציל.
מניחים את 'בשר' החצילים בקערה, מוסיפים 4 שיני שום קצוצות או כתושות, כפית מלח, כפית חרדל דיז'ון, כף שמן זית וכף מיונז.
מערבבים היטב, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם וזוללים בהנאה.
הכנת סלטים בבית זה משחק ילדים וחיסכון אדיר, הפסיקו לקנות אותם, תתחילו להכין אותם.
הסברה הרווחת שהכנת סלטים בייתיים טובים יוצרת לכלוך היא פשוט שגויה – אתם לא צריכים להרוס את הכיריים, בשיטה שלי אין לכלוך, אין כאבי ראש וכל שנשאר הוא טעם טוב.
שיהיה לכולנו יום טוב, שקט ומלא בתקווה.
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.