יש לי כלי נשק שפיתחתי לאורך השנים, כלי נשק כזה שבכל סיטואציה מצליח לשמור עלי, להגן עלי.
אני לא אשה מיליטנטית (למרות שהתחתנתי עם פרופסור למלחמות), אני גם לא אישה צדקנית כזו שמוכנה בכל עת ליציאה לקרב. כשאני יוצאת לקרב הוא, ככל הנראה, קרב בלתי נמנע.
ובכל זאת, במשך כל כך הרבה שנים פיתחתי לי נשק להגנה ובו אני משתמשת לא מעט. מגינה באמצעותו על הנפש שלי, מגינה על עצמי מסיטואציות קשות לעיכול, שומרת באמצעותו על 'מרחק' ביני לבין רגעים לא פשוטים… מחפשת באמצעותו אופק חדש.
הרבה אנשים יחשבו שהנשק שלי מסתיר חלקים פגיעים, הם גם בהחלט צודקים – אני משתמשת בו בכדי להפגע פחות… אני משתמשת בו בכדי לעבור מרגע לרגע בשפיות ואני לא מסתירה את העובדה שהוא 'פלסטר' שמקליל מצבים ומרגיע.
חוש ההומור שלי הוא הנשק הזה – מקליל מצבים קשים, מרגיע, מחזק ומייצר מבט אופטימי ואולי גם גְּרוֹטֶסְקִי על החיים – גְּרוֹטֶסְקִי הוא מצב נלעג… כי מי לא צוחק קצת גם על חשבונו?
חוש הומור הפך לחלק בלתי נפרד מהאישיות שלי. אני לא יכולה לתאר לעצמי את עצמי ללא חוש הומור ש'זועק' לשמיים מצחוק – אני אוהבת לצחוק, מקלילה, מרגיעה, מחבקת את עצמי חזק ומבטיחה לעצמי שלא אפקיר את ה'נשק' שלי לעולם.
חיים נטולי הומור, ללא גמישות, ללא ראיית עולם טיפה גרוטסקית או מבדחת הם חיים קשים מידי, חיים קשים לכל אדם ובטח שלישראלי שעובר כל כך הרבה משברים ביממה.
חוש הומור 'מרים' אותי בבוקר של חדשות רעות, מצליח להוציא ממני כתיבה גם בימים של חוסר בהשראה (זה קורה לכל כותב)… חוש הומור הוא הדבק הזה של החיים, הופך אותם למעניינים ומכילים יותר.
חוש הומור זו גמישות, זו היכולת לשנות את האופן בו אנחנו חושבים בצורה מכאנית , חוש הומור הוא היכולת לוותר על ה'מושלם' ולהסתפק במעט פחות.
אני מרגישה שחוש הומור הפך כבר לאיבר בגוף שלי – ואני מודה על כך בכל יום מחדש.
לפעמים לא צריך כלי נשק חמים או קרים – צריך רק חוש המור, רצון טוב, חיוך והמון תקווה בלב.
ולכם? האם גם אתם משתמשים בהומור בכדי לצלוח רגעים קשים? גם לכם יש איזה נשק סודי משלכם? ספרו לי עליו.

סלט שרי והפתעות
בימים חמים אני אוהבת לשלוף סלט קריר ורענן – הסלט הזה משמח אותי בכל פעם מחדש.
פרסתי סלסילת עגבניות שרי (במקרה שלי, השתמשתי בשני צבעים) לרבעים, הוספתי 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ/חופן מיקרו בזיליקו.
פרסתי דק דק בצל סגול קטן והוספתי חופן צנוברים קלויים שקליתי.
איך קולים צנוברים? על מחבת חמה ללא שמן כמה דקות תוך כדי הקפצה בכדי שלא ישרפו.
טיפ – מחיר הצנוברים משתולל עכשיו, ניתן להמיר בקלות לשבבי שקדים והחגיגה תהיה מושלמת.
לתיבול הסלט: תיבלתי בשתי כפות שמן זית, כפית חומץ בלסמי (תשתדלו למצוא איטלקי איכותי) וחצי כפית מלח.
אני מאוהבת בסלט הזה ובטוחה שגם אתם תתאהבו בו
שיהיה לכולנו יום מלא בחוש הומור, תקווה ואושר 🙂
שלכם באהבה, עדי קאופמן-אורבך.